Vadon élő állatok veszélyes összecsapásai Floridában

Floridában különös és veszélyes állatok közötti találkozások kerültek rögzítésre: egy medve aligátorokkal vívott harcot, míg a tengerparton három cápatámadás is történt egyetlen nap alatt.

Egy kajakozó rögzítette videóra, amint egy medve aligátorokkal küzdött meg egy floridai folyóban. Az esemény során a medve először egy, majd egy másik aligátorral is összecsapott, mindkét hüllőt gyorsan legyőzve folytatta útját.

Ugyanezen az államban, de más helyszínen, pénteken három embert támadott meg cápa. A The Guardian és a USA Today beszámolói szerint az egyik áldozat egy 45 éves nő volt, aki súlyos sérüléseket szenvedett és kórházba szállítását követően amputálni kellett bal karjának egy részét. A másik incidens során két tinédzser lányt ért támadás, akik barátaikkal fürödtek a tengerben. Az ABC News információi alapján közülük egyikük sérülése volt súlyos, őt is helikopterrel kellett kórházba szállítani.

A cápatámadások miatt az érintett partszakaszokat lezárták, így jelenleg nem látogathatók a fürdőzők számára. A helyi hatóságok szerint ezek az események csak véletlen egybeesések, mivel a cápatámadások ritkák a környéken, az utolsó ilyen eset 2021-ben történt.