Magyar Péter kampányzárója és a pólók árusítása

Magyar Péter, a TISZA Párt alelnökének kampányzáró rendezvénye hamarosan kezdetét veszi a Hősök terén, ahol már felálltak az árusok, kínálva a pártlogós termékeket.

A politikai esemény szombaton 14:00 órakor veszi kezdetét, és a helyszínen már jelen vannak azok az árusok, akik különféle színű és fehér pólókat, valamint zászlókat kínálnak az érdeklődőknek. A pólók darabját 8000 forintért, míg a zászlókat 4000 forintért lehet megvásárolni, és fontos megjegyezni, hogy a helyszínen kizárólag kártyás fizetési mód lehetséges.

Érdekesség, hogy egy áramszünet során az árusok egy különleges ajánlatot tettek: aki áramot szerez számukra, az egy 4000 forint értékű zászlót kaphat ingyen.

A Hősök terén már tudósítóink is a helyszínen vannak, készülve arra, hogy percről percre közvetítsék az eseményeket a tikkasztó meleg ellenére. A Magyar Péter vezette nagy erődemonstráció előtt még nem világos, hogy mekkora választói támogatást kap a rendezvény, de a résztvevők és az árusok már készen állnak a nagy napra.

A nagy hőség ellenére rengetegen elmentek a tüntetésre, és a résztvevők száma egyre csak növekedett az elmúlt órákban. Az Andrássy úton a Munkácsy utcáig szellős tömeg áll, sétálgat, nézi a kivetítőket, de a tértől 200-300 méterre már sűrű a tömeg.

A helyszíni tudósítónk szerint többen rosszul lettek a Hősök terén a tömegben, ami felhívja a figyelmet a kánikulai hőségre és annak veszélyeire. A szervezők ennek ellenére gondoskodnak a demonstrálók jólétéről, és vizet osztanak a jelenlévőknek. A Blikk úgy tudja, hogy 5 percenként orvost kértek a színpadról, a tűző nap miatt túl sok árnyék nem jut az ottlévőknek, de a szervezők folyamatosan osztják a vizeket, hogy segítsenek.

Az eseményen több ismert ember is felszólalt, köztük Nagy Ervin és Thuróczy Szabolcs. Nagy Ervin orvost kért a tömegbe a beszéde közben, amikor valaki rosszul lett, és Tarr Zoltán is a színpadról szólalt meg, ám neki is orvost kellett kérnie, amikor látta, hogy valaki rosszul lett. Pontos adatok nincsenek arról, hányan lettek rosszul a tömegben, de lapunk megkereste az Országos Mentőszolgálatot, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

Magyar Péter a tüntetésen beszédet is mondott, amelyben kifejtette a Tisza Párt céljait és ígéreteit. Elmondta, hogy a párt célja Magyarország visszavezetése az európai útra és egy igazságosabb kormányzati rendszer megteremtése. Kijelentette, hogy ma 3,3 millió magyar ember él a létminimum alatt, köztük 900 ezer nyugdíjas és több százezer gyermek. A Tisza Párt szerint nem fogják hagyni, hogy az idős emberek megfagynak, minimálnyugdíjat, bérlakásprogramot és komplex hazaváró programot ígérnek, valamint leállítják a gazdasági migránsok betelepítését és falurehabilitációt, agrárreformot hirdetnek.

Magyar Péter azt is ígérte, hogy nem engedik, hogy a legjobb földeket elkótyavetyéljék, és hogy a multinacionális cégek büntetlenül szennyezzék a környezetet. A Tisza Párt azon dolgozik majd, hogy csökkentse Magyarország energiafüggőségét, és támogatni fogják a hazai termékeket gyártó hazai vállalkozásokat. Újraindítják az energiahatékonysági beruházásokat ösztönző programokat, visszahozzák a kata adózást, és megállítják a közpénz százmilliárdok szétlopását. Magyar Péter bejelentette, hogy vagyonosodási vizsgálatot indítanak minden politikus ellen, és arra kéri az embereket, hogy tegyenek korrupciós bejelentéseket.

A Tisza Párt alelnöke, Magyar Péter az európai parlamenti és önkormányzati választások előtti utolsó nagygyűlésén kijelentette, hogy bár a Fidesz győzelmét várja, de a Tisza Párt komolyan megszorongatni fogja őket a választáson. Az óriási tömeg, amely a nagy melegben foglalta el a Hősök terét, Magyar Péter híveit a holnapi választások előtt tüzelte fel, ígéretekkel és egy hosszú kampányzáró beszéddel. A Blikk stábja a helyszínen kérdezte a tüntetőket, akik elmondták véleményüket és gondolataikat a tüntetésről és a Tisza Párt céljairól.

A kampányzáró nagygyűlés kapcsán kirobbant számháborúban Boldog István, aki ellen korrupciós ügyek miatt eljárás zajlik, a 444 szerint Facebookon közzétett egy légifotót, amely szerinte azt mutatja, hogy a fél teret alig tudták megtölteni, és egy korábbi influenszer tüntetésen kétszer ennyien voltak. A 444 azonban 40-45 ezer főre becsülte a tömeget Magyar Péter tüntetésén. Az eseményt végigfotózó kollégáink képeiből készítettünk összeállítást, amelyeket a tudósításunkban tekinthetnek meg.

A Tisza Párt csak az EP-választásra és Budapesten állított listát, ezért Magyar Péter választások előtti utolsó összetartásán, a Hősök terén arra voltunk kíváncsiak, a hívei hogyan osztják meg a szavazataikat a többi párt között az önkormányzatokban. Tudósításunkat és a választók véleményét tartalmazó videót a nagygyűlésről a cikkünkben található linkeken érhetik el.