Tíz erős idézet Magyar Péter kampányzáró beszédéből

Magyar Péter megtöltötte a Hősök terét a szombati tüntetésén, ahol bő egyórás beszédet mondott. Összegyűjtöttünk néhány markáns idézetet a beszédéből.

Magyar Péter hangsúlyozta, hogy azért gyűltek össze a Hősök terén, mert máshol már nem férnek el. Beszédében kritizálta a kormányt, mondván, hogy a Karmelitában összeült válságstáb 2,5 milliárd forint közpénzt fordított a lejáratásukra, de ennek ellenére többen vannak, mint valaha. Kiemelte, hogy ők nem buszoztattak adófizetői pénzen résztvevőket a rendezvényükre, ellentétben azzal, amit szerinte Orbán Viktor tett egy héttel korábban.

A politikus beszédében személyes változásáról is beszélt, elmondva, hogy három hónappal ezelőtt még nem tudta, milyen úton indult el, de mára már látja és tudja, hogy kezdetben egy szikra volt, ami beindította a változás motorját. Magyar Péter szerint Magyarországon nem utcai harcosokra, hanem tisztességes, becsületes emberekre van szükség. Hangsúlyozta, hogy a léhűtők, hitványok és lelketlen szolgálók ideje lejárt, és szorgalommal, tudással, valamint kemény munkával fognak eredményt elérni.

Az idézetek között szerepelt egy olyan is, amely szerint a Kárpátok alatt nincsenek csodalámpások, és a csodás meggazdagodások mindig gyanúsak. Magyar Péter arról is beszélt, hogy az elemi létbiztonságot fenyegető félelem arra is jó, hogy a kiszolgáltatott emberek ne lássák, hogy meglopják és kifosztják őket.

A beszéd egyik részében a miniszterelnököt egy olyan baráthoz hasonlította, aki a disznóölésre érkezik, majd teletölti a táskáját kolbásszal, hurkával, sonkával, és némán pislogva hallgat, amikor az este végén nem jut mindenkinek ennivaló. Végül Magyar Péter idézte Azahriah-t, a magyar könnyűzene egyik fénylő csillagát, aki szerint aki a Fidesz által gyűlölt és az ellenzék által is támadott, az csak jó úton járhat.

A Hősök terén tartott eseményen Magyar Péter a reményre épített, ellentétben a Fidesz félelemre alapozó kampányával. A Békemenet és a Hősök tere közönsége nagyságrendileg összemérhető volt, ami szokatlan és kényelmetlen jelenség a Fidesz számára. Magyar Péter kampányának erőssége abban rejlik, hogy a rendszerváltás reményére épít, és a NER lebontásának lehetőségét kínálja fel. A Hősök terén tartott esemény pozitív üzeneteket közvetített, és Magyar részletesen kifejtette, milyen országot szeretne építeni.

A Fidesz kampányának központi eleme a háborús hisztéria volt, amelyet a Békemeneten is hangsúlyoztak. A kormánypárt a félelem érzésére épített, és azt sugallta, hogy csak Orbán Viktor képes megakadályozni a világégést. Ezzel szemben Magyar Péter ígérete az, hogy most megtehetjük az első lépéseket, hogy egyszer majd sokkal jobb legyen minden.

A kampány során a Fidesz visszaléptette budapesti főpolgármester-jelöltjét, ami a párt gyengeségének jele lehet. Magyar Péter jelensége pedig olyan tömegeket vonz az utcára, mint a Fidesz, ami új kihívást jelent a kormánypártnak a következő években. Az EP-választás eredménye ellenére a Fidesz legyőzhetetlenségének mítosza megingott, és Magyar Péter erősödő támogatottsága új dinamikát hozhat a magyar politikába.