Katalin hercegné bocsánatkérése

Katalin hercegné levélben fejezte ki sajnálkozását, amiért nem tud részt venni az Egyesült Királyságban megrendezésre kerülő zászlós díszszemle próbáján. A rákkal küzdő hercegné márciusban hozta nyilvánosságra betegségét.

Wales hercegnéje, Katalin, aki tavaly december óta nem jelent meg nyilvánosan, és januárban hasi műtéten esett át, levélben kért bocsánatot az ír gárdától, amiért nem tud részt venni a III. Károly király születésnapi parádéjának próbáján. A hercegné, aki az ír gárda tiszteletbeli ezredese, a levélben kifejezte, mennyire megtiszteltetés számára ez a pozíció, és reményét fejezte ki, hogy hamarosan ismét képviselheti őket.

Katalin hercegné márciusban egy videóüzenetben jelentette be, hogy rákot diagnosztizáltak nála, és kemoterápiás kezelésre szorul. A próbán való távolléte miatt írt levelében így fogalmazott: "Továbbra is nagy megtiszteltetés az Önök ezredesének lenni, és nagyon sajnálom, hogy nem tudok tisztelegni az idei ezredesi szemlén. Kérem, adják át bocsánatkérésemet az egész ezrednek, azonban remélem, hogy hamarosan ismét képviselhetem önöket. Kérem, küldjék legjobb kívánságaimat és sok szerencsét minden érintettnek" – írta a hercegné.

Jelenleg még nem érkezett hír arról, hogy a június 15-ei zászlós díszszemlén részt tud-e venni. A Buckingham-palota várhatóan a közeljövőben tesz bejelentést a hercegné jelenlétéről a fontos eseményen.