India, ahol 15 percenként jön létre egy új dollármilliomos

India milliomosainak száma tavaly több mint 12 százalékkal nőtt, elérve a 359 000 főt, ami gyorsabb növekedés, mint bármely másik országban - közölte a MarketWatch.

Az Egyesült Államok, Japán, Németország és Kína után egy új szereplő, India tűnik fel a dollármilliomosokat tekintve. A Cap Gemini tanácsadó cég legfrissebb éves globális jelentése szerint az országban a milliomosok száma jelentősen, több mint 12 százalékkal emelkedett.

A jelentés alapján Indiában jelenleg 359 ezer ember rendelkezik legalább 1 millió dollár befektethető vagyonnal, ami több mint kétszerese a tíz évvel ezelőtti adatoknak. Tavaly összesen 40 ezer új milliomos született az országban.

Ez azt jelenti, hogy körülbelül 15 percenként gazdagodik meg valaki Indiában ekkora összeggel.

A "nagy nettó vagyonra" vonatkozó definíció szerint az ilyen személyeknek legalább 1 millió dollár befektethető vagyona van, az elsődleges lakóhelyet, a gyűjteményi tárgyakat, valamint a fogyasztási cikkeket nem számítva.

India növekedése ellenére továbbra is jelentős lemaradásban van ázsiai riválisaival, Kínával és Japánnal szemben, ahol rendre 1,5 millió, illetve 3,8 millió nagy vagyonnal rendelkező személy él. Az Egyesült Államokban pedig a nagy vagyonnal rendelkezők száma 7 százalékkal, 7,8 millió főre nőtt.