Menekültek szavazásra irányítása miatt tett feljelentést az I. kerületi polgármester

Egy hangfelvétel került nyilvánosságra, amelyen spanyol nyelven instruálják állítólagos venezuelai menekülteket a szavazás mikéntjéről, ami miatt Váradiné Naszályi Márta, az I. kerületi polgármester feljelentést tett.

A Mércéhez eljutott hangfelvételen spanyolul magyarázzák menekülteknek, hogy kire és hogyan kell szavazniuk. Váradiné Naszályi Márta, az I. kerületi polgármester, aki egyben jelölt is, emiatt feljelentést tett az ismeretlen tettesek ellen a Központi Nyomozó Főügyészségen.

A Máltai Szeretetszolgálat Fő utcai idősotthonába 840 személy van bejelentkeztetve, amelynek kapacitása csupán 77 fő. Váradiné Naszályi szerint ebből 250-en az elmúlt hónapban regisztráltak. Az ellenzéki polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy legutóbbi választáson mindössze 121 szavazattal múlta felül fideszes ellenfelét.

Váradiné Naszályi a Fideszt vádolja azzal, hogy a kormánypárt ukrajnai és venezuelai menekültekkel próbálja befolyásolni a választást. Böröcz László, a várkerületi fideszes polgármesterjelölt, Váradiné Naszályi állításaira reagálva elítélte az "uszítást a diktatúrából menekült honfitársakkal szemben".

A jelenlegi polgármester szerint más választókörzetekben is történtek hasonló "betelepítések". A Mércéhez eljutott spanyol nyelvű hangfelvételen egy személy hálát ad az I. kerületi vezetőségnek, majd utasítja a hallgatóságot, hogy a Fideszre és Böröcz Lászlóra kell szavazniuk a közelgő vasárnapi választáson.