Harry herceg és Meghan Markle miért hagyta ki az év esküvőjét

Harry herceg és Meghan Markle nem jelent meg Hugh Grosvenor, Westminster hercege esküvőjén, mert a jelenlétük "médiavihart" kavart volna, egy királyi szakértő szerint. A sussexi herceg és felesége meghívást kaptak a mennyegzőre, de a családi viszályok miatt döntöttek úgy, hogy távol maradnak az eseménytől.

Hugh Grosvenor, Westminster 7. hercege, aki Harry herceg és Vilmos herceg közeli barátja, június 7-én kötötte össze életét Olivia Hensonnal. A ceremóniát a Chesteri Székesegyházban tartották, de Harry és Meghan nem vett részt rajta. Korábban úgy tűnt, hogy Harryt nem hívták meg, de később egy amerikai hírportál megerősítette, hogy a sussexi herceg valójában szívesen látott vendég lett volna. A PEOPLE magazin szerint mindkét fél elismerte, hogy Harry számára nehéz lett volna részt venni, és egy forrás szerint "egyetértés volt a két barát között".

Richard Fitzwilliams királyi kommentátor a Mirrornak nyilatkozva elmondta, hogy "nagyon szomorú" dolog, ha valaki úgy érzi, nincs más választása, mint kihagyni az év esküvőjét. Hozzátette, hogy a királyi családon belüli mély szakadás miatt világossá vált, hogy Harry és Meghan nem fogadta volna el a meghívást. Meghan jelenléte különösen azért kavart volna médiavihart, mert az Erzsébet királynő temetése óta nem járt Nagy-Britanniában.