Naptárbaki: Ferencváros polgármestere előre posztolt a szavazásról

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere, véletlenül egy nappal korábban posztolt a Facebook-oldalán egy szavazásra buzdító üzenetet, amit körülbelül 20 perc után töröltek.

A közösségi médiában gyakoriak a véletlen posztok, amiket gyorsan törölnek, de ha egy közszereplő követ el ilyen hibát, az nagyobb figyelmet kap. Baranyi Krisztina vagy valaki a kampánycsapatából szombat este tette közzé a felhívást, amelyben arra volt kíváncsi, hogy a követői elmentek-e már szavazni. Mivel azonban a szavazókörök csak vasárnap reggel 6 órakor nyíltak meg, a poszt időzítése téves volt. Az Index munkatársai azonban időben elkészítettek egy képernyőfotót a posztról, mielőtt azt eltávolították volna.

A IX. kerületi választások különösen érdekesek, és az Index választási melléklete részletesen foglalkozik a kerület helyzetével. A mellékletben az önkormányzati és az európai parlamenti választásokkal kapcsolatos összes fontos információt megtalálhatják az olvasók, beleértve cikkeket, felméréseket, jelöltek bemutatását és egy kisokost is. A választás napján az Index fogja közölni a részvételi adatokat, az eredményeket térképekkel és mandátumokkal, valamint egy esti stúdióbeszélgetést is kínálnak, szakértői elemzésekkel és helyszíni bejelentkezésekkel.

A Blikk márciusban arról számolt be, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt felkérte Ferencváros független polgármesterét, Baranyi Krisztinát, hogy induljon a párt budapesti listájának élén. „Baranyinak öt évnyi tapasztalata van a Fővárosi Közgyűlésben, és 2019 óta polgármesterként is óriási munkát végzett a IX. kerületben Döme Zsuzsanna társelnökünkkel együtt. Következetes és hajlíthatatlan” – írja a párt akkor a levelében.