A verőcei hajóbaleset tragédiája

Mély fájdalom és gyász övezi a verőcei hajóbaleset áldozatainak családjait, akik még mindig feldolgozhatatlan tragédiával küzdenek.

Május 18-án este egy baráti társaság motorcsónakázni indult a Dunán, amikor a kishajójuk összeütközött az MS Heidelberg nevű szállodahajóval Verőcénél. A baleset következtében a csónakban utazó nyolc ember közül heten életüket vesztették, egy olasz férfi kivételével, aki túlélte a tragédiát. A szállodahajó kapitánya nem állt meg, hogy segítséget nyújtson az ütközés után. A rendőrség és a mentőcsapatok napokig keresték az áldozatokat, végül sikerült megtalálniuk és visszaadniuk őket családjuknak.

Az egyik áldozat nagymamája, Terike, hálás szívvel köszönte meg a rendőröknek, hogy lehetőséget kapott unokája, Márton méltó elbúcsúztatására. "Isten áldását kérem Önökre, családom nevében, köszönöm, hogy megtalálták drága unokám holttestét, és visszaadták a családnak" - írta a rendőrségnek. A nagymama szívszorító üzenetében kifejezte, hogy Márton örökké élni fog a szívében, és úgy fog rá emlékezni, ahogy utoljára találkoztak.

A baleset körülményeit illetően a túlélő tanúvallomása és a szakértők megállapításai alapján kiderült, hogy a motorcsónak vezetője ittas állapotban volt, és a hajó őrült sebességgel száguldott a vízen. A túlélő olasz férfi szerint halálfélelme volt a baleset előtt.

A motorcsónak vezetőjének egyik közeli barátja a Blikknek nyilatkozva kizártnak tartotta, hogy a férfi ittasan vezetett volna, és hangsúlyozta, hogy a férfi mindig felelősségteljesen viselkedett, és vízi ember volt. A barát szerint a férfi többször is megpróbálta megszerezni a kishajóvezetői engedélyt, és végül átment a vizsgákon. Azonban a Dunai Vízirendészet információi szerint a férfinek nem volt meg a hajó vezetéséhez szükséges engedélye.