Hajdúszoboszlói polgármester-választás: az ellenzéki és a civil jelölt is visszalépett a Momentum javára

Hajdúszoboszlón a DK-MSZP-Párbeszéd és a Hajrá Hajdúszoboszló Egyesület jelöltjei is visszaléptek a polgármesteri jelöltségtől, így erősítve meg Dr. Kerekes László, a Momentum jelöltjének pozícióját.

A városban politikai fordulatot hozott, hogy Dede Tamás, a DK-MSZP-Párbeszéd jelöltje, valamint Kanizsay György Béla, a Hajrá Hajdúszoboszló Egyesület jelöltje is visszavonták jelöltségüket, ezzel támogatásukat Dr. Kerekes Lászlónak, a Momentum jelöltjének ajánlva fel. Kerekes ezt a hírt saját Facebook-oldalán jelentette be, hozzátéve, hogy köszöni ellenfeleinek, hogy belátták: „csak a legesélyesebb ellenzéki jelölt és hiteles civilekből álló csapata győzheti le a Fideszt Hajdúszoboszlón”.

A korábbi választáson, 2019-ben, Czeglédi Gyula független jelöltként nagy fölénnyel győzte le az összellenzéki támogatást élvező Holoda Attilát. Idén Czeglédi a Fidesz-KDNP támogatásával indul újra, szemben Kerekes mellett Kecskés István Bélával, a Mi Hazánk jelöltjével is. Kerekes László a visszalépések után „egyedüli ellenzéki jelölt maradtam a Fidesz ellen” – írja.

A választási kampány során az Index választási mellékletében minden fontos információt megtalálhatnak az érdeklődők az önkormányzati és az európai parlamenti választásokról. Cikkek, felmérések, kisokos, jelöltek – egy helyen a legfontosabb információk. A voksolás napján keresse nálunk a részvételi adatokat, az eredményeket térképekkel és mandátumokkal, valamint kövesse az este hét órakor kezdődő stúdióbeszélgetésünket, amelyben helyszíni bejelentkezésekkel és szakértők elemzéseivel várunk mindenkit.