Donald Trump: "Én leszek a kriptoelnök"

Donald Trump, a republikánusok elnökjelöltje, San Franciscó-i adománygyűjtő eseményén kijelentette, hogy ő lesz a "kriptoelnök", és bírálta a demokraták kriptoeszközökkel kapcsolatos szabályozási törekvéseit. Az esemény során 12 millió dollárt gyűjtött össze.

Donald Trump a héten San Franciscóban, a Pacific Heights előkelő negyedében található David Sacks otthonában rendezett adománygyűjtő eseményen szólalt fel, ahol Chamath Palihapitiya technológiai kockázati tőkebefektető is jelen volt. Az eseményen összegyűjtött 12 millió dollárt, és élesen kritizálta a demokraták kriptoszabályozási törekvéseit.

Trump a kriptoipar fontosságát hangsúlyozta, és támogatásáról biztosította az ágazatot, de konkrét javaslatokat nem tett a kriptopolitikára vonatkozóan. Harmeet Dhillon, a republikánus nemzeti bizottság tagja szerint Trump a kriptoipar támogatójaként pozícionálta magát.

San Francisco, bár erősen liberális városként ismert, egyre több helyi kockázati tőkés és kriptobefektető áll Trump mögé, akik az általuk túlzottnak tartott szabályozás ellen érvelnek. Jacob Helberg, a Palantir tanácsadója szerint Trump világossá tette, hogy ha újra hivatalba kerülne, akkor azonnal fellépne a Biden-Gensler keresztes hadjárata ellen.

A kriptoipar az amerikai politikusok befolyásolására törekszik, különösen a nagy kriptocégek 2022-es csődjei és a befektetőket érintő csalások, visszaélések után. Joe Biden elnök rendeletet írt alá a kriptoeszközök felelős fejlesztésére, és a Fehér Ház kijelentette, hogy szívesen együttműködik a Kongresszussal a kriptovaluták szabályozási keretének kidolgozásában.

Forrás: Reuters

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak.