Dobrev Klára 36 órás országjárása

Szigetszentmiklóson zárta le Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd szövetség EP-listavezetője a 36 órás kampányhajráját, ahol terveiről is beszélt.

A Demokratikus Koalíció szombaton egy agglomerációs várost, Szigetszentmiklóst választotta kampányzáró eseményének helyszínül. Dobrev Klára itt fejezte be a nagy kampányhajráját, amely során 36 órán át járta az országot. A város egyik terén osztotta meg terveit a jelenlévőkkel.

A DK-MSZP-Párbeszéd szövetség EP-listavezetője korábban hirdette meg, hogy az egész országot bejárja, az összes megyét, nagyvárosokat, kisvárosokat és falvakat érintve. A turné péntek reggel 6-kor indult és szombat este 18 órakor ért véget. Dobrev Klára útja során több helyszínt is érintett, többek közt Dunakeszit, Gyöngyöst, Tiszavasvárit, Törökszentmiklóst, Csongrádot, Kalocsát, Bonyhádot, Zalaszentgrótot, Pápát és Tatát.

A kampányzáró beszédében Dobrev hangsúlyozta, hogy számukra már hagyomány a 36 órás kampányzáró menet, és hogy általában a 10-15 ezres városokat célozzák meg. Beszédében kiemelte, hogy annyi erőt kapott az emberektől, amely „talán arra is elég, hogy a két kezemmel szedjem szét Orbán Viktor rendszerét”. Dobrev Klára a mögötte álló erőt a legerősebb ellenzékinek nevezte, amelyet a közös munka tart össze.