Dobrev Klára 36 órán át járta az országot

Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd európai parlamenti listavezetője egy 36 órás kampányzáró körúton vett részt, mely során mind a 19 megyét bejárta, és szombaton szigetszentmiklósi kampányzáró rendezvényén szólalt fel.

Dobrev Klára a rendezvényen hangsúlyozta, hogy a baloldaliak és szociáldemokraták büszkén állítják, hogy ők fogják leváltani a Fideszt. Beszédében kiemelte, hogy a kampány során kapott szeretet és biztatás erőt adott neki, és elszántságot érez a jelenlegi kormányzati rendszer megváltoztatására. Az EP-képviselő szerint a baloldali és szociáldemokrata közösség az ellenzék legerősebb csoportja, melyet a közös munka tart össze.

Dobrev Klára kritikát fogalmazott meg az "Orbán-rendszerrel" szemben, amely szerinte nemcsak kifosztotta az országot, hanem a jobbágyságot is visszahozta. Úgy véli, a DK-MSZP-Párbeszéd képviseli azt az erős politikai erőt, amely nem csupán generációváltást, hanem rendszerváltást szeretne Magyarországon.

A politikus egy igazságosabb és szolidárisabb Magyarország megteremtését tűzte ki célul, és hangsúlyozta, hogy egy erős, szociális Európát szeretnének létrehozni, amit Európai Egyesült Államoknak neveznek. Dobrev Klára szerint a DK-MSZP-Párbeszéd listája ellen három jobboldali párt áll: a Fidesz, a Mi Hazánk és a Tisza Párt, amelyek gyengíteni akarják Magyarországot és Európát egyaránt.

Beszédét azzal zárta, hogy őket nem a Fidesz küldte, de a Fideszt ők fogják elküldeni. Az eseményen Kocsis Éva, a szigetszentmiklósi polgármesterjelölt is felszólalt, aki a kampány nehézségeiről beszélt, és arról, hogy Magyarországnak haladó, európai, gondoskodó országnak kell lennie, amit a DK-MSZP-Párbeszéd közös listájának EP-be kerülő képviselői biztosíthatnak.

A Fidesz és annak vezetője, Orbán Viktor is aktívan részt vettek a kampány utolsó napjának eseményein. Orbán Viktor egy utolsó interjúval zárta a napot a HírTv-n, ahol a szavazásra buzdítást helyezte előtérbe. A Fidesz által szervezett "Egymillió Találkozás Napján" a párt aktivistái számos helyszínen jelen voltak, miközben Magyar Péter és a Tisza Párt hívei a Hősök terét töltötték meg. Orbán Viktor interjúját Bayer Zsolt készítette, amely a "leghosszabb kampánynap" záróakkordjaként szolgált. Magyar Péter a 444-nek nyilatkozva elmondta, hogy a Hősök terei tüntetéssel nem a Fidesz mozgósítását akarták ellensúlyozni, és az ellenzékről sem beszélt, mert szerinte nagy részükről már nincs értelme beszélni. Orbán Viktor ellen még nem tette meg a feljelentést, amit korábban kilátásba helyezett.

Szombaton Magyar Péter és a Tisza Párt a Hősök terén tartott kampányzáró tüntetést, amelyen a Tisza Párt követői is részt vettek. A tüntetés után Magyar Péternél arról érdeklődtünk, hogy szerinte a szombati rendezvénnyel mennyire tudták ellensúlyozni a Fidesz mozgósítását. A Tisza Párt szimpatizánsait többek között arról kérdeztük, hogy mire számítanak a vasárnapi választásokon, és hogy mit gondolnak Szentkirályi Alexandra visszalépéséről. Menczer Tamás szerint a Fidesz ötvenezer aktivistát mozgósított a választás előtti utolsó napon.