Détár Enikő őszintén beszélt válásáról és újrakezdéséről

Détár Enikő, a népszerű színésznő, megosztotta érzéseit és gondolatait a Rékasi Károllyal való 30 év után bekövetkezett válásáról, valamint a motorbalesetről is beszélt, amely érintette volt férjét.

Détár Enikő és Rékasi Károly egykoron a magyar színházi élet kiemelkedő alakjai voltak, akik 1986-ban végeztek a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, és már 1984-ben összeházasodtak. A közös életük során számos sikeres darabban szerepeltek, és két gyermekük született, Zsigmond és Eszter. A házaspár 2013-ban döntött úgy, hogy elválnak. Enikő a válásról és annak nehézségeiről nyilatkozott: "Nagy törés volt. Örülök, hogy megéltem azt a 30 évet, mondjuk azt az utolsó egy évet kihagytam volna... Az utolsó évet leszámítva, a 29 évből, amit egy házasság adhat – nem egy szeretői viszony, nem egy friss szerelem – 20 olyan volt, ahogy én azt gyerekként elképzeltem (...) Nyilván, egy több évtizedes kapcsolatban van ez is, az is és amaz is... Ezt vállalom, hogy nem bánom, hogy ezt megéltem" - mondta D. Tóth Krisztának az Elviszlek magammal című műsorban.

Rékasi Károly 2015-ben súlyos motorbalesetet szenvedett, amely következtében az egyik lába négy centiméterrel lett rövidebb, és több műtéten esett át. Détár Enikő a volt férje balesetéről is beszélt: "Örülök, hogy a baleset után életben maradt, van dolga, és annak is, hogy a gyerekeinkkel – persze, ez törés volt, még a felnőtt Giginek is – folyamatos kapcsolattartása van mindkettőnknek. Mindketten támogatjuk őket, és ha bármi zűr van, akkor a mai napig abban együtt veszünk részt" - jegyezte meg.

A szakítás után Détár Enikő új kapcsolatot kezdett Kiss Péterrel, és az újrakezdésről is mesélt: "Élni akarok! Igen! Az életösztön erősebb volt bennem. Mind a ketten külön éltünk, de papíron egyikünk sem volt még elválva. Igazából én vadásztam le, és úgy, hogy lesz, ami lesz. (...) Véletlenül találkoztunk egy rendezvényen, és kimentünk kávézni. Nekem az volt a gyanús, hogy… azt éreztem, hogy „hopp” és bennmaradt a levegő. Ilyenkor van az, hogy most baj van. Hogy ez a férfi hat rám. De miért? És egy másodperc alatt zavarban vagyok tőle. Nem értettem, hogy mindjárt 50 évesen miért vagyok én zavarban" - emlékezett vissza.

: Femina : Blikk via Indamedia Csoport