Virrasztást tartottak Tompos Kátya emlékére Budapesten

Virrasztást szerveztek Tompos Kátya színész, énekes emlékére pénteken este a budapesti Várkert Bazárban. A Jászai Mari- és Junior Prima díjas művésznő hosszan tartó betegség után, 41 éves korában hunyt el május 31-én.

Tompos Kátya emlékére a Juhász Anna Irodalmi Szalon és Hrutka Róbert szervezésében került sor a megemlékezésre, ahol barátai és tisztelői a Várkert Bazár Neoreneszánsz kertjében róhatták le kegyeletüket. A résztvevőket arra kérték, hogy mécsest és színes virágokat hozzanak magukkal az emlékezésre.

A Nemzeti Színház is csatlakozott a megemlékezéshez, mécsesek gyújtásával tisztelegtek a nemrég elhunyt színművész előtt. A Várkert Bazár oldalán megosztott fotók tanúsága szerint számos művész, barát és rajongó gyűlt össze, hogy közösen búcsúzzanak Tompos Kátyától.

A Blikk beszámolója szerint a virrasztáson körülbelül 300 fő vett részt, és a megemlékezés során többen könnyeket is ejtettek. Tompos Kátya életét bemutató videókat vetítettek, és dalai csendültek fel a hangszórókból. Az eseményen jelen volt többek között Peller Anna és Cserpes Laura is.

Tompos Kátya éveken át küzdött ritka daganatos betegségével. Végül a nyilvánossághoz fordult, hogy összegyűjtse külföldi gyógykezelésének költségeit. Az összeg hamar összegyűlt, de a gyűjtés elkésettnek bizonyult, mivel a jószándékú adakozóknak köszönhetően a halála előtti napokban gyűlt össze az az összeg, amivel elősegíthették volna a gyógyulását. A Nemzeti Színház volt társulati tagja, a Köntörfalak és a Valami Amerika 2 szereplője május 31-én elhunyt. Halála után sorban búcsúztak tőle a hazai hírességek, ismerősei.

A cikk megjegyzi, hogy a téma érzékenysége miatt nem helyeztek el reklámokat, és részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában találhatnak az olvasók. Az MTI több fotót is készített az eseményről.