Álommelót hirdetett az IKEA a Robloxon

Az IKEA bejelentette, hogy virtuális áruházat nyit a Robloxon, ahol a játékosok nem csak vásárolhatnak, hanem dolgozhatnak is, több mint hatezer forintos órabérért. A svéd bútoráruház szerelmesei így a valóságban ismert üzletek mellett egy videójáték keretein belül is kipróbálhatják magukat mint az IKEA alkalmazottjai. A munkavállalóknak a bútorválasztás segítése mellett a virtuális húsgolyó és hot dog készítés is a feladataik közé tartozik majd.

A videójátékok szerelmesei számára ez egyedülálló lehetőség, hiszen a játék során szerzett bevétel valós fizetést jelent. A jelentkezőknek az IKEA alkalmazottaihoz hasonló feladatokat kell ellátniuk, mint például az ügyfeleknek a bútoraik kiválasztásában való segítségnyújtás, és a húsgombócok kiszolgálása. A virtuális áruházban a vásárlók összeállíthatják álmaik szobáját a kiválasztott bútorokkal, így könnyítve meg a döntést.

A jelentkezéshez ki kell tölteni egy jelentkezési lapot és önéletrajzot kell benyújtani. Az IKEA szerint csupán 10 szabad pozíció áll rendelkezésre, és a jelentkezéseket június 16-ig fogadják egy erre a célra kialakított weboldalon. A munkára vágyóknak válaszolniuk kell néhány kérdésre, például arra, hogy mit tenne, ha kifogyna a virtuális hot dog az üzletből, vagy hogy melyik IKEA-bútor lenne, ha választhatna.

A sikeres jelentkezőknek részt kell venniük egy online interjún is, mielőtt megkapják az állást. A munkaviszony időtartama egyelőre ismeretlen, a korlátozott idejű szerződés részletei nem publikusak. Fontos megjegyezni, hogy a munkára csak 18 éven felüli személyek jelentkezhetnek, és egyelőre csak az Egyesült Királyságban vagy Írországban bejelentett lakcímmel rendelkezők.

A Roblox egy ingyenes online platform, ahol a felhasználók saját virtuális világukat építhetik fel. A munkavállalók a showroomban dolgoznak majd, ahol segítenek az érdeklődőknek a bútorok elrendezésében, és a svéd bútoráruház népszerű ételeit is kínálják a virtuális térben. A munka komolyságát jelzi, hogy a tisztességes fizetés mellett előléptetési lehetőségek is adottak.

Az IKEA új kezdeményezése nem csak a játékosok számára kínál lehetőséget, hanem a vállalat számára is előnyös lehet. A játékos munkavállalók segíthetnek az érdeklődőknek, akik később valós vásárlókká válhatnak, és bepillantást nyerhetnek a vállalatnál folyó munkába, ami későbbi karrierlehetőségeket is kínálhat számukra.

: (Forrás: article-1)