2024 Leggyengébb Jelszavai

Egyre több ember használ a popkultúrában gyakran előforduló figurákat jelszóként, de ezek a jelszavak nem biztonságosak. Egy Malsuite által végzett tanulmány szerint ezek a jelszavak könnyen feltörhetők, mivel a hackerek ismerik az emberek hajlamát a könnyen megjegyezhető, de nem biztonságos jelszavak használatára.

A tanulmány, amely 300 millió feltört fiók adatait elemezte, rámutatott, hogy a popkultúrából vett jelszavak gyakran elősegítik a hackerek munkáját. Az ilyen típusú jelszavak használata jelentősen növeli az adatbiztonsági kockázatokat.

Az elemzés során összeállították a 10 legveszélyesebb jelszó listáját, amelyek a következők:

  1. Superman
  2. Blink-182
  3. Batman
  4. Star Wars
  5. Eminem
  6. 50 Cent
  7. Metallica
  8. Slipknot
  9. Spider-Man
  10. Minecraft

Ezek közül az "Superman" nevű jelszó 584 ezer adatfeltörés során került elő, míg a "Blink-182" 482 ezer esetben, és a "Batman" 352 ezer alkalommal bukkant fel a feltört jelszavak között.

A Malsuite szerint sajnálatos módon a hackerek jól ismerik azt a tényt, hogy az emberek többsége nem biztonságos jelszavakat használ. Továbbá, minden negyedik ember ugyanazt a jelszót használja több mint tizenegy különböző webhelyen és alkalmazásban, ami még inkább megkönnyíti a kiberbűnözők dolgát.