A Momentum befóliázta a Fidesz háborús plakátjait

A Momentum Mozgalom aktivistái fóliával takarták le a Fidesz háborús plakátjait az ország több pontján, Donáth Anna, a párt elnöke szerint azok zsigeri félelmet próbálnak kelteni a választókban.

A Momentum Mozgalom Facebook-bejegyzése szerint az aktivisták az ország több pontján lefóliázták a Fidesz "uszító, háborús" plakátjait. Donáth Anna, a párt elnöke hangsúlyozta, hogy nem szabad megengedni, hogy az állampárti hatalom plakátjai félelmet keltsenek az emberekben.

A párt korábbi kommunikációjában Donáth Anna arról beszélt, hogy a Momentum megalkuvás nélkül képviseli a morális ügyeket. Ezzel szemben Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója kijelentette, hogy nem a plakátok, hanem a háború jelent veszélyt a gyerekekre, és ezért a választások előtti utolsó egy hétben még inkább fokozni fogják a kampányt.

A Momentum cselekvő közösségként vállalta fel az uszító plakátok eltakarását, amelyet aktivistái az ország több pontján végeztek el. Donáth Anna szerint a társadalom nem hagyhatja, hogy megfélemlítsék és rettegésben tartsák őket. A Fidesz háborús plakátjai egyre nagyobb negatív visszhangot keltenek, nemrég például a szülők kérésére tüntettek el közülük többet is egy orosházai iskola mellett. A gyerekek védelmében kifogásolták a helyiek, hogy háborús felirattal ellátott plakátok legyen az intézmény közvetlen környezetében, így cicás poszterekkel borították be azokat a Momentum aktivistái.

A párt most újabb, hasonló akcióról adott hírt a közösségi oldalán, ezúttal viszont már még több helyen kezdtek bele a háborús plakátok letakarásába. Fóliával borították be őket a buszmegállókban, parkokban, közterületeken. "Donáth Anna, a Momentum elnöke nemrég úgy fogalmazott, nem hagyhatjuk magunkat megfélemlíteni és rettegésben tartani, az állampárti hatalom plakátjai ugyanis zsigeri félelmet próbálnak mindannyiunkra zúdítani. A Momentum cselekvő közösségként az ország több pontján aktivistáival lefóliázta az uszító háborús plakátokat" - írták ki a Facebookra.