Fidesz mozgósítás: már reggel lekopogtatták a választókat

Hatvanban a Fidesz aktivistái már a reggeli órákban megkezdték az Egymillió találkozás napjának programját, és a város nyolc választókörzetében is mozgósítottak.

A Fidesz korábban bejelentette, hogy június 8-án, az Egymillió találkozás napján, országszerte 50 ezer aktivistával szeretnének személyesen kapcsolatba lépni egymillió választópolgárral. Hatvanban már reggel 9-re mindenkit lekopogtattak, ami a tervezett találkozók gyors lebonyolítását jelzi. A mozgósítás részeként a közösségi médiában is megjelentek a találkozókról szóló posztok, amelyekkel a Fidesz jelöltjei és aktivistái igyekeztek bizonyítani, hogy nem hanyagolják el a magasra tűzött tétet.

Orbán Viktor a kampány utolsó napját Szolnokon indította, és a Fidesz minden tagjától elvárta, hogy részt vegyenek a mozgósításban. "Padlógáz, mert a tét hatalmas és minden szavazat számít" - fogalmazott a miniszterelnök a Facebook-oldalán.

Budapesten többek között Bús Balázs Óbudán, Sára Botond Józsefvárosban, Deutsch Tamás Erzsébetvárosban, Böröcz László és Kovács László is megjelentek, hogy személyesen köszöntsék a választópolgárokat. Németh Szilárd Csepelen először egy idősotthonban tett látogatást, majd délelőtt 10 órakor aktív callcenterezésben vett részt.

A fővároson kívül vidéken is aktívak voltak a Fidesz képviselői: Kardosné Gyurkó Katalin Érden, Grezsa István Hódmezővásárhelyen, Fülöp László Szegeden, Farkas Ciprián Sopronban, Gyopáros Alpár Babarcson, Hernádi Ádám Esztergomban, Dézsi Csaba András és Cser-Palkovics András pedig saját városaikban mozgósítottak. Lázár János Makón egy parkban, kisebb gyülekezet előtt mondta el, mi is lenne a mostani választás tétje.

Szentkirályi Alexandra, aki egy napja még a Fidesz csúcsjelöltje volt, annak ellenére, hogy ezekben az órákban húzzák le főpolgármester-jelöltként nevét a szavazólapokról, délután kezdte el róni a budapesti utcákat. Láthatóan nagy érdeklődéssel hallgatja egy trolibuszvezető mondatait, amelyben a jelenlegi városvezetést kritizálja.

A nap folyamán várhatóan további posztok és beszámolók érkeznek majd a politikusok és aktivisták tevékenységéről, hiszen a Fidesz célja, hogy minél több választópolgárral találkozzanak. Az egymillió találkozás napja tehát még tartogathat meglepetéseket.