91 éves milliárdos ellen emeltek vádat szexuális bűncselekmények miatt

Szexuális erőszak és zaklatás gyanújával letartóztatták Frank Stronachot, a Magna International alapítóját, akit több bűncselekmény elkövetésével vádolnak az 1980-as évektől kezdődően.

Az osztrák-kanadai állampolgárságú, 91 éves üzletember ellen öt különböző bűncselekmény miatt emeltek vádat, beleértve a szexuális erőszakot, szexuális zaklatást, nővel szembeni szeméremsértő cselekedetet és erőszakos fogva tartást. A vádak szerint a cselekményeket több évtizeden át, egészen 2023-ig követte el.

Stronach ügyvédje szerint ügyfele határozottan cáfolja a vádakat, és kijelentette, hogy a milliárdos "kategorikusan tagadja" az ellenében felhozott állításokat. Stronach nem csupán üzletemberként vált ismertté, hanem olyan magas rangú kitüntetéseket is kapott, mint a Kanada Rend, és jelentős befektetései voltak a lóversenyüzletben is.

A Peel regionális rendőrség szóvivője, Tyler Bell elmondta, hogy a rendőrség különleges egysége több áldozattal is kapcsolatban áll, és kihallgatták őket, de az áldozatok védelme érdekében további részleteket nem közölhetnek. Bell arra kérte a közösséget, hogy bárkinek van információja a bűncselekményekkel kapcsolatban, vagy áldozatuk volt, az jelentkezzen.

A közlemény szerint Stronachot feltételesen szabadlábra helyezték, és a közeljövőben kell megjelennie az ontariói Brampton kerületi bíróság előtt.