Zelenszkijnél csak Fico népszerűtlenebb Magyarországon

Ukrajna államfőjét ismerjük, de nem kedveljük, míg az Európai Tanács elnökéről csak a magyarok fele tudja, hogy kicsoda – derül ki a 24.hu friss kutatásából.

A 24.hu által közzétett friss kutatás eredményei szerint Ukrajna jelenlegi elnökének, Volodimir Zelenszkijnek a népszerűsége Magyarországon nem túl magas. A kutatás rámutat arra, hogy bár Zelenszkijt széles körben ismerik, a magyar lakosság nem feltétlenül kedveli őt. Ez azt jelenti, hogy ismertsége ellenére nem sikerült pozitív képet kialakítania magáról az országban.

Ezzel szemben az Európai Tanács elnökének, akinek a nevét a kutatás nem említi, ismertsége lényegesen alacsonyabb. A magyaroknak csupán fele van tisztában azzal, hogy ki tölti be ezt a pozíciót. Ez azt sugallja, hogy az Európai Tanács elnöke kevésbé van jelen a magyar közéletben, és kevésbé határozza meg a közvéleményt.

A kutatás eredményei azt is jelezhetik, hogy a nemzetközi politikai személyiségek népszerűsége és ismertsége jelentősen eltérhet a különböző országokban. Magyarországon például egyes külföldi politikusok, mint Zelenszkij, nagyobb figyelmet kapnak, még ha ez nem is jár együtt a kedveltségükkel.