A színész, akinek egy rossz mozdulat törte derékba a karrierjét

Megjelent a mozikban a Bad Boys – Mindent vagy többet, amelynek apropójából a film egyik főszereplőjének, Will Smith-nek a munkássága kapcsán mérjük fel olvasóink tudását.

A héten debütált a hazai mozikban a Will Smith és Martin Lawrence főszereplésével készült Bad Boys – Mindent vagy többet, ami már a Bad Boys-filmsorozat negyedik része. A legelső rész 1995-ben jelent meg, és nagy sikert aratott, de a rajongóknak nyolc évet kellett várniuk a folytatásra. A sorozat számos emlékezetes jelenetet hagyott az utókornak, amelyek közül kiemelkedik egy, amikor Martin Lawrence karaktere, Marcus Burnett nyomozó számon kéri lánya udvarlóját a Bad Boys 2. – Már megint a rosszfiúkban.

A filmsorozat első két részét Michael Bay rendezte, Jerry Bruckenheimer pedig producerként működött közre. A harmadik és negyedik rész rendezői Adil El Arbi és Bilall Fallah voltak, és a produceri csapatot Will Smith és Doug Belgrad is erősítette, a Bad Boys – Mindent vagy többet esetében pedig Chad Oman is csatlakozott hozzájuk. A sorozat sikerét nagyban a Will Smith és Martin Lawrence alkotta dinamikus párosnak köszönhetjük.

Will Smith karrierjét azonban nemrégiben egy botrány árnyékolta be, amikor 2022-ben az Oscar-gálán megütötte Chris Rock komikust, aki felesége betegségén viccelődött. A történtek után a színész bocsánatot kért, de az amerikai filmakadémia döntése értelmében tíz évig nem vehet részt a díjátadón. Az eset óta kevesebb filmes felkérést kapott, és az Emancipáció című filmje jelent meg az Apple TV-n.

A Bad Boys – Mindent vagy többet után a következő szerepéig jelentős időt kell várni, hiszen csak a A karate kölyök hatodik részén dolgozik jelenleg, amely 2025-ben kerülhet a mozikba. Smith már a sorozat első részének is producere volt, és úgy tűnik, nem hagyja el ezt az univerzumot. Will Smith életével és munkásságával kapcsolatos további érdekességekért olvasóink a cikk végén található kvízben próbálhatják ki tudásukat.