Budapestet vihar sújtotta

A főváros több kerületében is viharkárok keletkeztek, a tűzoltók a helyreállítási munkálatokat végzik.

Budapesten a III., IV., és XV. kerületet érintő viharkárok elhárításán dolgoznak a tűzoltók, amint azt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság péntek délután jelentette be honlapján. A III. kerületből közel húsz segélyhívás érkezett 14 óra körül, többek között az Emőd utcában, ahol egy nagy fa dőlt ki egy építési területről, ami forgalmi akadályt okozott, és egy villanyoszlop is megrepedt. A Széchenyi utcában egy fa az úttestre dőlt és a távközlési vezetéket is leszakította, míg a Szentendrei úton a Fésűs utca közelében egy leszakadt faág miatt útlezárásra került sor. A Mátyás király úton két fa a járdára dőlt.

A IV. kerületben a Perényi Zsigmond utcában két fa egy trafóházra és egy közvilágítási oszlopra zuhant, a Nádor és a Batthyány utcákban pedig letört faágak az elektromos vezetékekre hullottak. A Hárfa utcában két vastag faág a játszótérre esett.

A XV. kerületben, a Károlyi Sándor út és Géza fejedelem tér kereszteződésében egy faág dőlt egy trafóházra és az útra, félpályás forgalmi akadályt okozva. A tűzoltók jelenleg is a helyszíneken dolgoznak a károk elhárításán és a forgalom zavartalan biztosításán.

Péntek délután a vihar Békásmegyert is érintette, ahol percek alatt hatalmas mennyiségű eső zúdult le, néhol jég kíséretében. Az utcákon sok helyen megállt a víz. A Blikk által közzétett fotókon és videón látható, hogy a jégverés legalább diónyi nagyságú jégdarabokkal tarolta le a kerületet. Ezen kívül több óbudai Facebook csoportban osztottak meg fotókat a lakosok, amelyek a vihar után megmaradt borzasztó állapotokat mutatják. Az egyik képen látszik, hogy egy piros színű Ford éppen rossz helyen állt, mert Csillaghegyen éppen a tetejére dőlt rá egy hatalmas faág a vihar következtében.

Az időjárás-előrejelzés szerint pénteken a délutáni, esti órákban is számíthatunk záporra, zivatarra. A HungaroMet az egész ország területére egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki zivatarok miatt. Az időjárás további részleteiért és frissítéseiért érdemes követni az Index időjárás szolgáltatását.