Alekosz kontra Baukó Éva: Bírósági ügy a láthatáron

A ValóVilág egykori versenyzői, Baukó Éva és Nagy Alekosz közötti viszály jogi csatározásba torkollott. Éva vádakat fogalmazott meg Alekosz ellen, aki ezután beperelte egykori barátját rágalmazás és levéltitok megsértése miatt.

Baukó Éva és Nagy Alekosz kapcsolata másfél évvel ezelőtt romlott meg, amikor Éva egy közösségi oldalon arról írt, hogy Alekosz fiatalkorú lányokat zaklat az interneten. Éva állítása szerint egy 14 éves lányt is zaklatott, aki azonban nem kívánt nyilvánosság elé lépni. Éva szerint a média már 2011-ben foglalkozott az üggyel, amikor is kiderült, hogy Alekosz egy fiatal lányt zaklatott, akit a barátnőjének szánt. A lány szülei feljelentették Alekoszt, a rendőrség pedig felszólította, hogy hagyjon fel a viselkedésével.

Éva nem ijedt meg a per kilátásától, és azt állítja, hogy birtokában van olyan bizonyítékoknak, amelyek alátámasztják állításait Alekoszról. Azt is hozzátette, hogy már a nyilvánosságra hozatalával is győzelmet aratott morális értelemben.

Alekosz a Blikk megkeresésére nem kívánt nyilatkozni az ügyben, csupán annyit mondott, hogy a tűrésének is van határa, és ezért fordult a bírósághoz.

Baukó Éva ügyvédje, dr. Lichy József optimista a per kimenetelét illetően, és úgy véli, hogy ügyfelének jó esélyei vannak, mivel minden vádat alá tud támasztani. A magyar törvények szerint a szexuális kapcsolatba való beleegyezés korhatára 14 év, így ha Alekosz valóban ilyen ajánlatokat tett, büntetőjogilag nem vonható felelősségre. Az ügyvéd szerint a bírósági ügyben alá kell támasztani Éva állításainak valóságtartalmát, ami a legkönnyebben úgy valósulhat meg, ha a bíróság előtt meg lehetne hallgatni azt a hölgyet, akit állítólag Alekosz zaklatott.