Jogosítvány nélküli sofőr okozott súlyos balesetet

A Kaposvári Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki jogosítvány nélkül, közlekedésre alkalmatlan autójával okozott balesetet, melynek következtében egy kisfiú maradandó fogyatékosságot szenvedett.

A vádlott, aki többszörösen büntetett előéletű és a negyvenes éveiben jár, 2022 decemberében vezette autóját Öreglak felől Lengyeltóti irányába. Az esős időben egy kanyarban elvesztette az irányítást a jármű felett, elrántotta a kormányt, és a csúszós úton megpördült, majd a baloldali sávba sodródott, ahol egy szabályosan közlekedő rendőrautóval ütközött.

A baleset következtében a férfi élettársának kisfia, aki nem volt bekötve, maradandó fogyatékosságot szenvedett, továbbá a rendőrautóban utazó hivatásos állományú rendőr is súlyos sérüléseket kapott.

A vádiratból kiderül, hogy a vádlottnak soha nem volt jogosítványa, az autója nem rendelkezett érvényes műszaki vizsgával, és az időjárási viszonyoknak sem megfelelően vezette a járművet. A szakértők megállapították, hogy az egyébként is elöregedett gumik mérete, mintázata és légnyomása kerekenként eltérő volt.

A Somogy Vármegyei Főügyészség és a Kaposvári Járási Ügyészség a Fonyódi Járásbíróságon benyújtott vádiratában végrehajtandó fogházbüntetés és közúti járművezetéstől való eltiltás kiszabását indítványozta a férfival szemben, aki éppen egy másik büntetését tölti.