Gyorshajtó okozott súlyos balesetet Kecskemétnél

Egy gyorshajtó sofőr őzet kerülve okozott frontális ütközést, amelyben a másik jármű vezetője maradandó sérüléseket szenvedett. A Kecskeméti Járási Ügyészség vádat emelt az eset kapcsán.

A Kecskeméti Járási Ügyészség vádemelésre került sor egy olyan eset kapcsán, amely 2021 novemberében történt az 5-ös főúton, Kecskemét felé vezető útszakaszon. A vádlott férfi a megengedettnél jóval gyorsabban, 97-105 km/h sebességgel hajtott, annak ellenére, hogy az út mentén állatokra figyelmeztető tábla volt kihelyezve.

Az incidens akkor történt, amikor egy őz ugrott a gyorshajtó útjába. A sofőr reflexszerűen balra kormányozott és vészfékezett, de így is elütötte az állatot, majd áttért a szembejövő sávba, ahol frontálisan ütközött egy szemből érkező autóval. Mindkét jármű vezetője fékezett, de a baleset elkerülhetetlen volt.

A baleset következtében a másik autó vezetője és utasa, akik biztonsági övüket használták, többszörös csonttöréseket szenvedtek. A vétlen sofőr olyan súlyosan megsérült, hogy munkaképessége tartósan csökkent.

Az ügyészség a balesetet okozó sofőrrel szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést és vezetéstől való eltiltást indítványozott. A Kecskeméti Járásbíróság fogja meghozni a végső döntést az ügyben.