„Mondtam, hogy fiam gyere vissza! Ne hagyj itt! Még utoljára megöleltem, annyi volt” – a csatornába fulladt kisfiú tragédiája

Az anya az RTL Híradónak mesélte el, hogy szerdán a hajdúszováti Kösely csatornában a víz magával ragadta az ötéves kisfiát, és hiába ugrott utána, a rokonoknak kellett őt is kimenteniük a veszélyes sodrásból.

A gyászoló édesanya szerint éppen takarított, amikor a nagyobbik fia zokogva érkezett haza, és közölte, hogy a kistestvérét elragadta a víz. Diégó a bátyjával játszott a csatornánál, amikor belecsúszott az erős sodrású vízbe. A testvére még megpróbálta kimenteni, de nem sikerült, így segítségért rohant haza. Az anya és a család azonnal a csatornához sietett, de a sűrű nádas miatt nehezen láttak bármit is. Az édesanya belevetette magát a vízbe, hogy megmentse gyermekét, de végül őt is ki kellett húzni a vízből. Diégó holttestét a tűzoltók találták meg a nádasban, aki az utolsó erejével még próbált kievickélni a vízből. A mentősök hosszan küzdöttek az életéért, de már nem tudtak rajta segíteni.

Az édesanya a tragédia részleteit megosztva elmondta:

„Anya gyertek, mert a Diégó beleesett a vízbe. Hiába utána ugrott, nem tudta megmenteni, mert őt is lepte volna a víz. Valahogy vissza tudott fordulni, de mikor jött hozzánk már látta, hogy a gyereket lepte el a víz” – nyilatkozta Diégó édesanyja.

A család fájdalmát tovább mélyíti, hogy az édesanya utolsó pillanatokban még megpróbálta életben tartani fiát:

„Én mindent mondtam. Fiam gyere vissza! Ne hagyj itt! Nyomkodtam a lábát, hogy hátha pulzust kap. Még utolsónak megöleltem, annyi volt” – mondta a kisfiú édesanyja az RTL Híradónak.

A tragikus esemény kapcsán a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rendkívüli haláleseti eljárásban vizsgálja a baleset körülményeit. Emellett büntetőeljárást is indítottak ismeretlen tettes ellen kiskorú veszélyeztetése miatt.