"Előtte két nappal lett kifestve a lakás" - Törőcsik Mari felrobbantotta a Bodrogi Gyulának szánt meglepetését

Bodrogi Gyula szerint óvatosság szükséges a konyhában, különösen, ha valaki sütés-főzésre adja a fejét. Egy alkalommal Törőcsik Mari, az első felesége, majdnem felgyújtotta a konyhát, amikor főzőtudományát akarta megcsillogtatni.

Bodrogi Gyula mesélt arról az esetről, amikor Törőcsik Mari megpróbált meglepetést szerezni neki a konyhában, de a dolog majdnem katasztrófával végződött. "Törőcsik Mari nem sokat főzött, de amikor együtt voltunk egyszer azt mondta nekem, hogy most ő szeretne meglepni engem valamivel" - idézte fel a Nemzet Színésze. A színész vasárnap lesz a TV Paprika Magazin vendége, ahol kedvenc ételével, a körömpörkölttel lepik meg.

A történet szerint Törőcsik Mari sült húst készített, de olvasás közben elfeledkezett a főzésről, így a lábos kigyulladt. "Mire visszament a konyhába már tüzes volt a lábos és minden füstölt" - emlékezett vissza Bodrogi Gyula. A színésznő a tűz oltásához egy pohár vizet öntött az ételre, ami felrobbant. "Épp előtte két nappal lett kifestve a lakás, hát mondanom sem kell, hogy a konyhát teljesen újra kellett mázolni" - tette hozzá a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész.

Bodrogi Gyula, aki maga is szeret a konyhában tüsténkedni, elmesélte, hogy párja, Angéla már eltiltotta a főzéstől. "Ha nekikezdek a főzésnek, minden szanaszét van, mire elkészülök az étellel, ellenben az Angéla egyszerre három-négy fogást is csinál és közben folyamatosan pakol" - magyarázta a kilencven éves színész. Hozzátette, hogy Angéla szerint többet nincs egyéni főzés, de óvatosan besegíthet neki, bár egy perc alatt is képes hatalmas rendetlenséget csinálni.

Bodrogi Gyula továbbra is aktív szerepet vállal a hús beszerzésében, hiszen rendszeresen vadászik. "Már voltam idén vadászni és hamarosan megint megyek ha lesz egy kis szabadidőm" - mondta, hozzátéve, hogy barátai igyekeznek kímélni, és viccesen megjegyezte: "Gyula bácsi te maradj itt, mindjárt lehozzuk a hegytetőt" - nevetett el.