Robbanás egy barkácsáruházban Észak-Romániában

Észak-Romániában, Botosani városában egy barkácsáruház irodái közelében történt robbanásban többen megsérültek. A balesetet valószínűleg egy gázkazán okozta, és a detonáció következtében 12 embert kórházba szállítottak. A sérültek többsége az áruház dolgozói közül került ki, és a helyszínen tartózkodó 110 ember közül a többség segítség nélkül tudott kimenekülni.

A robbanás által okozott tüzet a tűzoltók már eloltották, de a keresési műveletek továbbra is folyamatban vannak az épület romjai között, hogy megtalálják az esetleges további áldozatokat.

Raed Arafat, a katasztrófavédelmi államtitkár szerint a mentési munkálatok különösen veszélyesek, mivel nem ismert, hogy a robbanás milyen mértékben gyengítette meg az épület szerkezetét. Habár az áruház nem dőlt össze, a detonáció jelentős károkat okozott az épület szerkezetében.

A kórházba szállított sérültek többek között töréseket, zúzódásokat és különböző fokú égési sérüléseket szenvedtek, de mindannyian eszméletüknél voltak a mentés idején.

A súlyosabb sérülésekkel küzdő betegekért Jászvásárból és Bukarestből is érkeztek helikopterek, hogy a jobban felszerelt sürgősségi kórházakba szállítsák őket a további ellátás érdekében.