Szabó Dávid: Az X-Faktor énekese Los Angelesben építi karrierjét

Szabó Dávid, az X-Faktor harmadik évadának egykori versenyzője, Los Angelesben folytatja sikeres pályafutását, ahol már Grammy-díjas producerekkel dolgozik együtt.

Az énekes és színész, Szabó Dávid, aki az Operettszínházban is megfordult, az X-Faktor 3. évadában szerzett országos ismertséget. Bár a versenyben majdnem dobogós helyezést ért el, úgy érezte, hogy Magyarországon nem kapja meg azt a szakmai elismerést, amelyért éveken át dolgozott. Ezért döntött úgy, hogy változtat az életén és Amerikába költözik.

Szabó elmondása szerint nem akart a megszokott kerékvágásban ragadni, és mivel Magyarországon színészként nem látott lehetőséget az éneklésre és a dalszerzésre, úgy döntött, hogy a popzene őshazájába, Los Angelesbe költözik.

Az Egyesült Államokban kezdetben senkit sem ismerő Szabó Dávidnak az első években az életépítésre kellett koncentrálnia. 2019-ben azonban elkezdett együtt dolgozni Adrian Jones Grammy-díjas zenei producerrel, akivel három dalt írtak. Az első kislemez, a "Permission" című dal már meg is jelent.

Szabó Dávid továbbra is nyitott arra, hogy Magyarországra látogasson rövidebb színházi projektek vagy koncertek kapcsán, de végleges visszaköltözést már nem tervez. Amerikában jól érzi magát, és úgy érzi, tartozik magának annyival, hogy befejezze azt a karriert, amit elkezdett.