Svájci válogatott keret a magyarok elleni Eb-meccsre

A svájci labdarúgó-válogatott bejelentette a 26 fős keretét, amely a 2024-es Európa-bajnokság magyar válogatott elleni nyitómérkőzésén lép pályára.

Murat Yakin szövetségi kapitány három héttel ezelőtt hirdette ki a bő keretet, és most nyilvánosságra hozta, kik képviselik majd Svájcot a kontinenstorna mérkőzésein. A válogatott játékosai többek között az olasz, angol és német bajnokcsapatokból érkeznek, mint például Yann Sommer az Internazionaletől, Manuel Akanji a Manchester Citytől és Granit Xhaka a Bayer Leverkusentől.

A svájci csapat kapusai között ott van Yann Sommer, Gregor Kobel és Yvon Mvogo, míg a védők sora Manuel Akanjit, Nico Elvedit, Ricardo Rodríguezt, Fabian Schärt, Leonidas Stergiout, Silvan Widmert és Cedric Zesigert foglalja magába. Középpályán Michel Aebischer, Zeki Amdouni, Remo Freuler, Ardon Jashari, Fabian Rieder, Xherdan Shaqiri, Vincent Sierro, Renato Steffen, Rubén Vargas, Granit Xhaka és Denis Zakaria kaptak helyet. A csatársor Kwadwo Duah-t, Breel Embolo-t, Dan Ndoye-t, Noah Okafor-t és Steven Zuber-t tartalmazza.

A svájciak első találkozójukat a magyar válogatottal játsszák jövő szombaton 15 órakor, a kölni RheinEnergieStadionban.