Samsung Galaxy Watch FE: A költséghatékony okosóra érkezik

A Samsung úgy döntött, hogy piacra dob egy pénztárcabarát okosórát, a Galaxy Watch FE-t, amely a csúcskategóriás telefonokhoz hasonlóan kedvező árfekvésű lesz.

A Samsung okosóra-kínálatában hamarosan megjelenik egy új, költséghatékony modell, a Galaxy Watch FE (Fan Edition). Korábban, áprilisban már felröppentek hírek a rajongói változat megjelenéséről, de csak most vált biztossá, hogy a Galaxy Watch FE valóban piacra kerül. A Samsung nyári Galaxy Unpacked eseménye, amely július 10-én kerül megrendezésre, lehet az a fórum, ahol a Galaxy Watch 7 és a Galaxy Watch 7 Ultra mellett bemutatkozik ez az új, pénztárcabarát okosóra is.

A Galaxy Watch FE hivatalos támogatói oldalai már elérhetőek az Egyesült Királyságban, Írországban és Latin-Amerikában, ami tovább erősíti a hamarosan történő megjelenés hírét. Az SM-R861 típusszámú okosóra már felkerült az Egyesült Arab Emírségek TDRA tanúsítványára is, amely megerősítette a Galaxy Watch FE megnevezést. Az új modell a Galaxy Watch 4 továbbfejlesztett változata lesz, de megőrzi az előző generáció kerek formáját és forgó keretét, ami pozitívum, tekintettel arra, hogy a Galaxy Watch 4 igen magas képességekkel rendelkező okosóra volt.

Sudhanshu Ambhore, egy korábbi spekuláció szerint, már előre jelezte, hogy a rajongói változat fekete, kék és rózsaszín színekben lesz elérhető. A tippadó 1,2 hüvelykes Super AMOLED kijelzőt, Exynos W920 Dual Core processzort, 1,5 GB RAM-ot, 30 órás akkumulátor-üzemidőt, mágneses vezeték nélküli töltést és 50 méterig vízállóságot valószínűsített. Hogy ezek a jellemzők valóban megfelelnek-e a valóságnak, az a július 10-i bemutatón fog kiderülni.

Az okosóra piacán az Apple eddig piacvezető szerepet töltött be, különösen a támogatottság tekintetében. Az iPhone-ok esetében az Apple általában 5-6 éven keresztül biztosította a legfrissebb iOS verziókat. Azonban a Samsung, mint az Apple egyik fő konkurense, mostanra jelentősen felzárkózott, és a csúcskategóriás Galaxy-mobilok mellé már öt év szoftveres támogatást ígér, ami versenyképes az Apple ajánlatával. Ez a hosszú távú támogatás várhatóan a Galaxy Watch FE esetében is érvényesülhet, amely tovább növelheti a Samsung okosóráinak vonzerejét a piacon.