Párizs különleges módon hívja fel a figyelmet az olimpiai játékok kezdetére

Már csak ötven nap van hátra a nyári olimpiai játékok párizsi megnyitójáig, és a szervezők egy látványos gesztussal készülnek erre az eseményre. Az Eiffel-toronyra szerelték fel az öt olimpiai karikát, amelyeket újrahasznosított acélból készítettek, és amelyek a világ egyik legismertebb műemlékén díszelegnek.

A párizsi olimpia szervezői pénteken mutatták be az öt olimpiai karikát, amelyeket az Eiffel-torony első és második emelete közé helyeztek el, és amelyek a Szajna folyóra néző déli oldalon láthatók. A 30 tonnás szerkezetet két hatalmas daru segítségével emelték a magasba és rögzítették a toronyhoz.

A július 26-án kezdődő megnyitó ünnepségen a sportolók egy hat kilométeres útvonalon vonulnak majd fel a Szajna mentén, ahol hajókon is közlekedni fognak. Az olimpiai és paralimpiai érmeket különleges módon, az Eiffel-toronyból kivett vasdarabok felhasználásával készítik el.

Az Eiffel-torony, amelyet gyakran emlegetnek "A Vaslady" becenéven, a július 26. és augusztus 11. közötti időszakban kiemelt szerepet kap az olimpiai és paralimpiai játékokon. A férfi és női röplabdázók például a torony lábánál lévő Champ-de-Mars parkban felállított ideiglenes stadionban fognak versenyezni, amelyet közel 13 000 néző fog megtölteni.

Az olimpiai gyűrűket minden este 100 000 LED-izzó világít meg, és ez a látványosság a paralimpiai játékok alatt is fennmarad, amelyek augusztus 28-án kezdődnek. A paralimpián 180 ország 4400 sportolója vesz részt, és a versenyeket olyan nevezetességek közelében rendezik, mint az Eiffel-torony, Versailles és a Grand Palais.