Öt év után kapták el a börtön elől bujkáló dílert

Öt év bujkálás után a rendőrök elfogták azt a férfit, akit több mint hat év fegyházbüntetésre ítéltek kábítószer-kereskedelemért és sikkasztásért 2019-ben. Az 57 éves P. István nem kezdte meg büntetését, ezért most 10 hónappal többet kell leülnie, amint azt a rendőrség közleményében olvashatjuk. A Fővárosi Törvényszék öt évvel ezelőtt adott ki elfogatóparancsot a férfi ellen, aki azóta rejtőzködött, végül május 31-én Szigethalmon fogták el.

A rendőrség a rajtaütésről videót is közzétett, amelyet a Police.hu oldalon tekinthetnek meg az érdeklődők. P. István a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságra került előállításra, ahonnan már a fegyházba kísérték tovább. A bujkálás miatt kiszabott további 10 hónap börtönbüntetésével együtt így összesen 7 év 4 hónap szabadságvesztést kell letöltenie.

A rendőrségi hírek között sajnálatos módon egy másik bűncselekményről is beszámoltak. Gyilkosság történt egy mezőberényi kocsmában, ahol egy törzsvendég leszúrta a pultost. A tragédia péntek délelőtt történt, amikor a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába bejelentés érkezett, hogy Mezőberényben egy sörözőben két ember megsérült. A helyszínen a pultos nő életét vesztette, míg egy férfi életveszélyes állapotban került kórházba. A 47 éves támadó, aki korábban próbált közeledni a felszolgálóhoz, a támadás után öngyilkosságot kísérelt meg. A rendőrség emberölés bűntett gyanúja miatt nyomozást rendelt el. A police.hu-n azt írták, a rendőrséghez pénteken 12 előtt néhány perccel érkezett bejelentés arról, hogy Mezőberényben, egy sörözőben két ember megsérült. A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit.

Egy másik esetben egy jánoshalmi férfi május 7-én éjszaka bukott le egy igazoltatás során, hogy ittas állapotban vezetett. Pozitív szondáztatás, valamint vér-és vizeletmintavétel után eljárást indítottak ellene ittas vezetés miatt és a járművezetéstől is eltiltották. Húsz nappal később az 53 éves férfi Jánoshalma utcáin kocsikázott, újból illuminált állapotban. A rendőrséget másodjára sem tudta kicselezni, ezúttal nemcsak ittas vezetésért, hanem az eltiltás hatálya alatti vezetésért is felelősségre vonták. A férfit azonban ez sem rettentette vissza attól, hogy június 4-én újfent volán mögé üljön – részegen, eltiltás hatálya alatt. Ekkor sem tudott kibújni a felelősség alól, ekkor már őrizetbe vették, és letartóztatását kezdeményezték.

Van segítség!

Ha önnek vagy valakinek a környezetében segítségre van szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!