Berlin újbóli megszállásának kilátásba helyezése

Berlin megszállását és Németország örökkévaló felosztását helyezte kilátásba Vlagyimir Szolovjov, az orosz véleményvezér a Rosszija 1 állami hírcsatorna egyik műsorában.

Vlagyimir Szolovjov, Oroszország egyik legismertebb politikai kommentátora, rendszeresen tárgyal elméleti forgatókönyveket, amelyek a Nyugattal való háborúról szólnak. A műsorvezető kijelentette, hogy a németek a leghálátlanabb nép, mivel a Szovjetunió mentette meg őket a nemzetiszocializmustól, és Joszif Sztálin, a szovjet diktátor megbocsátott nekik. Szolovjov szerint ez hiba volt, mivel úgy véli, Németország visszatért régi útjaira. "Úgy látszik, azt akarják, hogy az orosz hadsereg ismét bevonuljon Berlinbe. […] Ha bevonulunk, ezúttal nem fogunk kivonulni" – mondta Szolovjov.

Az orosz véleményvezér szavai ellenére, Oroszország 2022 februárja óta Ukrajnát próbálja megszállni, amely Európa egyik legszegényebb országa, és jelenleg az ország körülbelül 18%-át tartja ellenőrzése alatt, beleértve a 2014-ben elfoglalt területeket is. Valószínűleg Szolovjov nem gondolja komolyan Berlin lerohanását.