Oroszországban aggódnak az „LMBTQ szélsőséges nacionalizmus” terjedése miatt

Az orosz igazságügyi miniszterhelyettes, Oleg Szviridenko szerint az LMBTQ-társadalom tagjai hajlamosak szélsőséges tevékenységekre, és a "meleg nacionalizmus" terjesztőivé válhatnak.

Oleg Szviridenko a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon (SPIEF) tartott előadásában kifejtette, hogy az LMBTQ-társadalom tagjai könnyen szélsőséges tevékenységekbe keveredhetnek, és "a nemi szélsőségek és a meleg nacionalizmus hordozóivá" válhatnak. A Meduza hírportál szerint a miniszterhelyettes beszédében említést tett az LMBTQ-mozgalom betiltásáról is, amelyet azzal indokolt, hogy a mozgalom már 1984 óta jelen van Oroszországban, és állítása szerint a család és a házasság hagyományos értékeinek lerombolására törekszik, veszélyeztetve ezzel a demokráciát az országban.

Szviridenko hozzátette, hogy véleménye szerint az LMBTQ-mozgalomnak "40 fő alosztálya van", és jelentős külföldi támogatást kap, többek között az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, Hollandiából és Svédországból. A támogatások összege meghaladhatja az 500 millió rubelt. Ezeket a forrásokat a mozgalom finanszírozására használják fel.