10 pezsdítő nemzetközi tárlat a nyári utazásokhoz

A nyár a művészeti intézmények számára jellemzően lassabb időszak, de idén a szokásosnál élénkebb programokkal és nagyszabású bemutatókkal várják a látogatókat, amelyek általában a tavaszi és őszi szezont jellemzik. A műtárgy.com összegyűjtött 10 nemzetközi tárlatot, amelyeket érdemes lehet megtekinteni utazásaink során.

Georgia O'Keeffe absztrakt virágokat ábrázoló festményeiről ismert, de a Museum of Modern Art felmérése után, most az Art Institute of Chicago a New York-i festményeire fókuszál, amelyeket 1929 előtt alkotott, amikor még a városban élt.

A bécsi mumok kiállítása a dekolonizáció témáját járja körül, bemutatva a 20. század közepének Afrika és Ázsia történelmével foglalkozó művészeket, akik a gyarmatellenes mozgalmak hatását vizsgálják.

Istanbul Modernben Olafur Eliasson fényből és high-tech szoborelemekből álló installációi kerülnek bemutatásra, amelyek az érzékelés természetéről és a környezetről szóló gondolatokat is felvetik.

Berlinben a Neue Nationalgalerie Andy Warhol glamour fogalmát vizsgáló kiállítása látható, amely a popművész munkásságának ezen aspektusát mutatja be.

Canberrában a National Gallery of Australia Paul Gauguin művészetét tárja a közönség elé, új megvilágításba helyezve életét, munkásságát és történelmi jelentőségét.

A Pompidou Központban Constantin Brancusi művészetét bemutató kiállítás nyílt meg, amely a műterem teljes áthelyezése alkalmából jött létre.

Velencében a Gallerie dell'Accademia Willem de Kooning Olaszországban töltött idejét és annak munkásságára gyakorolt hatását mutatja be.

Londonban a British Museum Michelangelo életének utolsó 30 évét, míg a Tate Britain a női művészek 1520 és 1920 közötti brit művészetben betöltött szerepét vizsgálja.

Végül a Tate Modern a Kék Lovas művészcsoportot és annak a modern művészet átalakítására tett kísérleteit mutatja be.

: ArtNews, The Glossary magazine, Art Institute of Chicago, mumok, Istanbul Modern, Neue Nationalgalerie, National Gallery of Australia, Pompidou Központ, Gallerie dell'Accademia, British Museum, Tate Britain, Tate Modern