Magyar Péter érvénytelen szavazatot fog leadni

Magyar Péter, a Tisza Párt EP- és fővárosi listavezetője bejelentette, hogy érvénytelen szavazatot fog leadni a főpolgármester-választáson, mivel sem Gyurcsány, sem Orbán Viktor jelöltjére nem kíván szavazni. Ezt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában fejtette ki részletesen.

Magyar a műsorban beszélt Szentkirályi visszalépéséről is, megjegyezve, hogy a visszalépés bejelentésének időzítése nem véletlen, hiszen így kevesebb idő marad Vitézyt kritizálni. Úgy véli, a Fideszben hülyének nézik a budapestieket, miközben a nőkkel úgy bánnak, mint valamilyen eszközzel. Kiemelte, hogy felháborítónak tartja a budapestiekkel és a nőkkel szemben tanúsított magatartást.

A Tisza Párt vezetője úgy fogalmazott, hogy "VV Szandi kiesett és ketten maradtak a villában", ezzel is jelezve, hogy sem a Fidesz, sem a DK jelöltjét nem támogatja. Arra buzdítja az embereket, hogy a Tisza Párt fővárosi listájára szavazzanak, és ügyek mentén kíván dolgozni a fővárosban. Magyar Péter azt is hozzátette, hogy még kérdéses, hogy a Tisza Párt lehet-e a mérleg nyelve, vagy a pártok összeállnak ellenük a Fővárosi Közgyűlésben.

Magyar Péter a Medgyessy Péterrel kapcsolatos videóra reagálva kijelentette, hogy nem tartja szükségesnek egy nemlétező pártok nyilatkozatára reagálni. A videó tartalmát illetően elmondta, hogy bár hasonló megjegyzést tett, az nem volt olyan direkt, mint ahogy azt közzétették, és nem kíván Medgyessytől elnézést kérni.

A DK elnökével, Gyurcsánnyal kapcsolatban Magyar úgy véli, hogy Gyurcsány az öt százalékért küzd, és azt állítja, hogy a DK aktivistáit az EP-vita előtti rendezvényükre vezették be, hogy a Fidesz-média összegyurcsányozhassa őt. Magyar azt javasolja Gyurcsánynak, hogy vonuljon nyugdíjba és foglalkozzon az unokáival.

Magyar Péter szerint a Tisza Párt nélkül a Fidesz 60 százalék fölött lenne, mivel az ellenzék jelenlegi állapotban van. Kritizálja, hogy a "fél százalékos" pártok mondataival foglalkoznak, miközben ő az elmúlt hetekben végigjárta az országot. A műsorvezető, Szöllősi Györgyi szavába belevágva számon kérte, hogy miért kérdezi őt olyan félszázalékos pártok megnyilvánulásairól, mint az MSZP, majd rövidesen lepropagandázta az ATV-t.

Dobrev Klára hangsúlyozta, hogy az ellenzéknek egységesnek kell lennie Orbán Viktor rendszerének leváltásához, és kritizálta, hogy a Fidesz miért támadja Magyar Pétert, miközben az emberek elfáradtak az országban.

Karácsony Gergely és Vitézy Dávid is megjelentek az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, ahol Karácsony arra kérte a választókat, hogy támogassák őt és listáját, míg Vitézy hangsúlyozta, hogy csak Budapestre koncentrál és nem lesz része az országos politikának. Karácsony szerint Vitézy a Fidesz politikai megbízását hajtja végre, míg Vitézy tagadja, hogy a Fidesz jelöltje lenne, és programjában Budapest szabadságát, sokszínűségét és zöld jellegét hangsúlyozza.

Magyar Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában megerősítette, hogy érvénytelenül fog szavazni a főpolgármester-választáson, és ezt nyilvánosan is kifejtette. Karsai Dániel alkotmányjogász üzenetére reagálva, aki arra szólította fel, hogy valljon színt, Magyar Péter kijelentette: „Szándékosan próbál engem nehéz helyzetbe hozni” és hozzátette, hogy „Érvénytelen szavazatot fogok leadni”. A politikus szerint mindkét jelölt mögött álló erők miatt nem tudja őket támogatni, az egyik mögött a NER oligarcharendszer, a másik mögött pedig Gyurcsány Ferenc áll.