Komp, a magyar hiphop ikonja tragikusan fiatalon távozott

A magyar hiphop közösség gyászolja Kincses Dánielt, ismertebb nevén Kompot, aki 40 éves korában hunyt el. A Raptorz és az Orwell Gyermekei együttesek korábbi tagjaként ismert előadó hosszú betegség után távozott az élők sorából.

Komp, aki a magyar hiphop színtér egyik meghatározó alakjaként volt ismert, sajnálatos módon elhunyt. A hiphop.hu hírportál Facebook-oldalán keresztül értesítette a rajongókat és a közönséget a tragikus hírről.

A Raptorz együttes egyik alapító tagjaként vált ismertté, amelyből később kivált, hogy új formációban, az Orwell Gyermekei nevű duóban folytassa pályafutását. Az első nagylemezük, a "...teccik vagy nem?!" című albumon olyan előadókkal dolgozott együtt, mint MC GŐZ (Official), a Doowachalike, azaz Stephco és Fakír, Poisy, TM és Addamz. A 'Pokolból' című slágerükkel országszerte ismertté váltak.

A zenész élete során komoly egészségügyi problémákkal küzdött, amelyek következtében gyomrát is el kellett távolítani. A hiphop.hu szerint Komp pozitív szemlélettel és humorral viszonyult betegségéhez, de a halálának pontos okát nem ismerik.

Komp emléke és zenéje tovább él a rajongók szívében és a magyar hiphop történetében. Nyugodjon békében.