Baleset Gyenesdiáson: Kerékpáros nő életét mentette meg az óvatosság

Szerencsés kimenetelű balesetről számolt be a zala megyei rendőrség, amely egy kerékpáros nőt érintett Gyenesdiáson.

Május végén történt az eset, amikor egy kerékpáros nő megpróbált átmenni egy teherautó előtt Gyenesdiáson. A balesetet rögzítő videón látható, hogy a nő leszállt a kerékpárjáról és megkezdte annak áttolását az úttesten. Azonban a teherautó sofőrje nem vette észre őt, mivel valószínűleg a jármű holtterében tartózkodott, és elindult a teherautóval.

A rendőrség szerint a nő könnyű sérülésekkel megúszta az incidenset, ami azonban akár tragédiába is torkollhatott volna.

A zala megyei rendőrség ezzel az esettel ismét felhívja a közlekedők figyelmét a kölcsönös óvatosság fontosságára. Kiemelik, hogy az autósoknak és a bicikliseknek egyaránt nagyobb figyelmet kell fordítaniuk egymásra a balesetek elkerülése érdekében. A rendőrség tanácsa a gyalogosok számára, hogy soha ne lépjenek az úttestre takarásból, mivel ez növeli a balesetek kockázatát.

Ezen kívül, a rendőrség tájékoztatása szerint országos informatikai probléma lépett fel több közúti határátkelőhelyen és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is, ami megnövekedett várakozási idővel jár az utazóknak. A hiba elhárításán már dolgoznak a szakemberek, de addig is megnövekedett várakozási időre figyelmeztetnek, illetve egyszerűsített határátkeléssel igyekeznek csökkenteni a várakozási időt.

A külföldre utazóknak azt ajánlják, hogy indulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével.

A választás napján, 2024. június 9-én, több határátkelő meghosszabbított nyitvatartással üzemel, így az Ásotthalom, Tiszasziget, Kübekháza és Csanádpalota közúti határátkelőhelyek 6 órától 19 óráig fogadják az utasokat, valamint ideiglenesen megnyílik a Beba Veche határátkelőhely is a határátléptetés gyorsítása érdekében.