Jelentős számú választópolgár egyetlen lakásokban Józsefvárosban

Józsefvárosi lakásokban feltűnően magas a bejelentett választópolgárok száma, ami két ingatlan esetében összesen 82 főt tesz ki, ezt Pikó András, a kerület polgármestere hozta nyilvánosságra.

Pikó András, Józsefváros polgármestere szerint a 3. egyéni választókerület két társasházi lakásában összesen 82 választópolgár van bejelentve. A választási névjegyzéket áttekintve derült fény a jelenségre, amely szerint a Népszínház utca 22. alatti 104 négyzetméteres lakásban 30, míg a Népszínház utca 25. alatti 67 négyzetméteres lakásban 52 választópolgár szerepel. Mindkét ingatlan tulajdonosa Nyári Dezsőné, a Fidesz-KDNP választókerületi jelöltjének rokona, és maga Nyári Dezső is az egyik lakás címén van bejelentve.

A polgármester szerint birtokukban van két hangfelvétel, amelyek alapján állítja, hogy a Fidesz helyi szervezetének emberei pénzt ajánlottak azoknak, akik a címekre átjelentkeznek. Emiatt a kampánycsapat feljelentést tett a Budapesti rendőrkapitányságon választás rendje elleni bűncselekmény gyanújával.

A történtekkel kapcsolatban megkerestük Nyári Dezsőt és a józsefvárosi Fideszt, válaszukat követően frissítjük a cikket. Pikó András Facebook-posztjában említette, hogy a választási névjegyzékben feltűnt nekik, hogy Józsefváros 3-as körzetében két társasházi lakásban választóként 82 ember van nyilvántartva, ami különösen gyanús, mivel a körzetben közel 200 fővel nőtt a névjegyzék az elmúlt két hónap alatt. Pikó gyanúját erősíti, hogy eljutott hozzá két hangfelvétel, amelyen arról beszélnek ismeretlenek, hogy “a VIII. kerületben az átjelentkezésekre a Fidesz emberei kérésére kerül sor úgy, hogy 20 ezer forintot fizetnek egy átjelentkezésért, és cserébe azt is kérték, hogy a Fidesz jelöltjére szavazzanak az átjelentkezettek”. A felvételeken továbbá utalás történik arra is, hogy “a szavazatvásárlás egyik szervezőjének azt ígérték, ha nyer a Fidesz, akkor segítenek neki helyben valamilyen éttermet vagy hasonló helyet megnyitni, önkormányzati helyiség átadásával”.