Jordán Tamás: a kórházból a tüntetésre

Alig hogy hazaengedték a kórházból, Jordán Tamás, a Nemzet Színésze, Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész már egy politikai nagygyűlésen való részvételre készül.

Jordán Tamás, aki nemcsak kimagasló színházi pályafutásáról ismert, hanem belpolitikai véleményének nyílt kimutatásáról is, nemrég került ki a kórházból. Orvosai a komolyabb aktivitástól óva intik, de ő már a hétvégén nyilvános politikai szerepvállalásra készül. A Blikk információi szerint Jordán Tamás szombaton Magyar Péter nagygyűlésén fog fellépni Budapesten. Magyar Péter a választás előtti napra ígérte a valaha volt legnagyobb választási gyűlést a Hősök terén, ahol nagy tömegek mozgósítására számítanak, és a hatóságok is nagy létszámra készülnek, péntektől lezárásokkal a környéken.

Az 81 éves színész a Blikknek elmondta, hogy gyógyulófélben van és otthon lábadozik. Betegségéről nem beszélt részletesen, de korábban annyit árult el, hogy gyógyítható és nem súlyos. "Úgy engedtek haza, hogy még oda kell figyelnem néhány dologra: ez vonatkozik a diétára és a sok pihenésre is. Ágynyugalmat írtak elő számomra, de nem tiltották meg, hogy alkalmasint, szép óvatosan csináljak valamit." - nyilatkozta.

Jordán Tamás 2021 januárjáig a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója volt, és kormánykritikus gondolatait előtte és utána is megfogalmazta. Egy 2021-es nyári interjúban a 2022-es választásokra utalva úgy fogalmazott, ha megbukik az Orbán-kormány, eljön a remény, ha marad, "jaj nekünk". Korábban csatlakozott Karácsony Gergely 99 Mozgalmához, most pedig a szombati szerepvállalás alapján Magyar Pétert támogatja.