Letartóztatták a rendőröket megvesztegetni próbáló férfit

A Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte egy román férfi letartóztatását, aki egy zalai étteremben ittas állapotban garázda magatartást tanúsított, majd egymillió forintot ajánlott az intézkedő rendőröknek a szabadon engedéséért.

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség tájékoztatása szerint a harmincas éveiben járó külföldi férfi 2024. május 28-án délután mutatott garázda magatartást, és a rendőröknek pénzt ajánlott fel a hivatali kötelességük megszegéséért. A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a büntetett előéletű férfit, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

A gyanúsítottat 2024 februárjában minősített csalás miatt ítélték el két év, végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, így a mostani bűncselekményeket, köztük a garázdaságot és a hivatali vesztegetést, próbaidő alatt követte el. Mivel a férfi Magyarországon nem rendelkezik bejelentett lakcímmel vagy tartózkodási hellyel, a bíróság úgy ítélte meg, hogy szabadlábon hagyása esetén elkerülhetné az igazságszolgáltatást. A letartóztatási végzés ellen a gyanúsított és a védője fellebbezést nyújtott be, így az nem végleges.