Zivatarok és viharos szél várható a hétvégén

A HungaroMet Zrt. előrejelzése szerint a hétvégén zivatarokra és viharos szélre kell készülnünk, miközben a hőmérséklet 26 és 34 fok között alakul.

Pénteken az egész ország területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatar veszélye miatt. A délkeleti, déli tájakon kivéve több helyen várható zápor és zivatar, amelyet viharos széllökések kísérhetnek. A szél nagyrészt mérsékelt marad, de északnyugatira fordul. A nappali hőmérséklet 26 és 33 fok között alakulhat.

Szombaton a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk, de a nap második felében nyugat, északnyugat felől vastagabb felhőtömbök érkeznek. Délután és este a Dunántúlon, éjjel pedig több helyen, különösen keleten alakulhat ki záporeső és zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, de zivatarban erősödhet a szél. A hőmérséklet maximuma 27 és 32 fok között várható.

Vasárnap is többórás napsütésre lehet számítani, de helyenként erőteljesebb gomolyfelhő-képződés is előfordulhat. Reggelig több helyen, napközben elszórtan várható záporeső és zivatar, főként északon és északkeleten, de nyugaton sem zárható ki csapadék. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, zivatarban erős vagy viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között alakul, a déli részeken lesz melegebb.