Disney szervereit törték fel

Hackerek több gigabájtnyi adatot szereztek meg a Disney szervezeti működéséről, miközben állítólag az évek óta megszűnt Club Penguin online játékhoz kapcsolódó titkokat kerestek.

A 2017-ben megszűnt Club Penguin online játék titkainak keresése közben hackerek törték fel a Disney szervereit, és 2,5 gigabájtnyi adatot loptak el, amelyek a cég belső vállalati működésére vonatkoznak.

Egy anonim felhasználó "belső Club Penguin PDF-k" néven töltött fel egy linket egy 4Chan üzenőfalra, amely egy 415 MB-os, 137 darabos PDF fájlokat tartalmazó archívumhoz vezetett, de a Bleeping Computer szerint ez csak a megszerzett adatok egy kis része.

A támadók állítólag 2024 júniusából származó információkat szereztek meg a Disney vállalati stratégiájáról, reklámterveiről és belső eszközeiről.

Egy névtelen forrás szerint a hackerek hitelesítő adatok felhasználásával hatoltak be a Disney szervereibe, és információkat szereztek a Helios és Communicore nevű belső fejlesztési eszközökről. Az adatok között állítólag a Disney által használt belső weboldalakra mutató linkek is megtalálhatóak, ami további kiberbiztonsági kockázatot jelent a vállalat számára.

A Disney nem reagált a hacker támadásról szóló hírekre.