Óvatosság: Android Auto összeomlás!

Az Android Auto rendszeren használt navigációs alkalmazások közül a Google Térkép frissítése okozhat problémákat, de a megoldás már elérhető lehet.

Az Android Auto rendszer egyik legfontosabb funkciója a navigáció, amely a felhasználók számára elengedhetetlen a mindennapokban. Azonban az alkalmazások frissítésekor előfordulhatnak hibák, amelyek zavaróak lehetnek a felhasználók számára. Jelenleg is sokan tapasztalják, hogy a Google Térkép alkalmazás összeomlik vagy nem indul el az Android Auto rendszeren a legújabb béta javítás telepítése után.

Az Android Auto rendszer lehetővé teszi a mobiltelefonok és a járművek fedélzeti rendszereinek összekapcsolását, így a vezetés közbeni telefonálás, zenehallgatás és navigáció is könnyen elérhetővé válik. A Google Térkép alkalmazás összeomlása különösen zavaró lehet, mivel a felhasználók gyakran támaszkodnak rá az útvonaltervezés és a forgalmi információk miatt.

A Computer Bild szerint a probléma a Google Maps 11.132.0100-as verzióját érinti, amely 2024. június 3-án jelent meg, és különböző gyártók Android okostelefonjain jelentkezik, nem korlátozódik adott modellekre. Habár a hiba jellemzően a béta verziót használó felhasználóknál fordul elő, néhányan a normál verziót használók közül is panaszkodnak.

A hiba elkerülésére a felhasználók elhagyhatják a bétaprogramot a Google Play Áruházban, majd eltávolíthatják a frissítéseket a Google Térkép alkalmazásinformációinál, és végül telepíthetik a legújabb frissítést a normál verzióhoz. Azonban a legújabb jelentések szerint a hibát már kijavították, így a felhasználóknak csupán frissíteniük kell az alkalmazást.