Dübörög a kormánypropaganda: többszöri hívások és intenzív mozgósítás

Egy olvasónk arról számolt be, hogy egy délután hatszor is felhívták kormányközeli számokról, melyek automatikus üzeneteket közvetítettek, és ez már zaklatásnak minősül számára. A Fidesz a választások előtti utolsó napokban fokozott mozgósításba kezdett, Menczer Tamás kommunikációs igazgató szerint "most jön a java".

Az olvasónk által tapasztalt intenzív telefonálási kampány nem egyedi eset, a Fidesz aktivistái több millió háztartásba viszik el Orbán Viktor levelét, amely a békepárti többség szavának felemelésére buzdít. Menczer Tamás hozzátette, hogy a levél azokhoz jut el, akik korábban felhatalmazást adtak a megkeresésre, utalva ezzel a Fidesz adatbázisára. Orbán Viktor a választások előtti időszakban több videót is közzétett, amelyekben a szavazás fontosságát hangsúlyozta, és a Békemeneten is a mozgósításra helyezte a hangsúlyt. A miniszterelnök szerint a választás tétje nem kicsi, és a mozgósítás világrekordját kívánják felállítani.

A Fidesz politikusai közösségi médián keresztül is aktívan részt vesznek a mozgósításban. Nagy István agrárminiszter, Kocsis Máté frakcióvezető, Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölt és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is megosztottak bejegyzéseket, amelyekben a telefonálás fontosságát és a választásokon való részvételre való buzdítást hangsúlyozták.

A Fidesznek a korábbi választásokhoz képest új stratégiát kellett kialakítania, mivel az életkörülmények romlása, a rekordmagas infláció és a kegyelmi botrány miatt csökkent a támogatottságuk. A párt kommunikációjában a háború, a gender, Soros és a migránsok által jelentett fenyegetésre fókuszál, és a választások tétjét élet vagy halál kérdésévé emelte. Török Gábor politikai elemző szerint a Fidesz erődemonstrációja a saját szavazók megnyugtatásáról és a politikai erőfölény megmutatásáról szól.