A világ legjobb éttermei 2024-ben

A 2024-es év legjobb éttermeinek listája rengeteg európai vendéglőt sorakoztat fel, de sajnos egy magyarországi étterem sem került be a top 50-be. Az élmezőnyben több olyan hely is található, amelyeket egy hosszú hétvége alkalmával akár ki is próbálhatunk.

A világ legjobb éttermeinek listáján a klasszikus kedvencek mellett az újonnan nyílt éttermek is egyre nagyobb figyelmet kapnak. A barcelonai Disfrutar, mely a tavalyi második helyezés után idén az első helyre került, egyben Európa legjobb éttermének címét is elnyerte. A Disfrutar vendégei két 30 fogásos menü közül választhatnak, amelyek a mediterrán konyha modern interpretációját tükrözik, mint például a kaviárral töltött Panchino fánk vagy a fagyasztott gazpacho szendvics. Az éttermet Oriol Castro, Eduard Xatruch és Mateu Casanas séfek vezetik, akik az étterem 10 éves fennállását ünnepelték idén.

Spanyolország összességében a lista egyik legnagyobb nyertese, hiszen összesen hat spanyol étterem került be a legjobbak közé. Az Asador Etxebarri, amely Atxondo városában található, a második helyen végzett.

A harmadik helyet a párizsi Table by Bruno Verjus szerezte meg, amelyet a Michelin-csillagos séf, Bruno Verjus vezet. Az étterem filozófiája a legjobb alapanyagok kiválasztásán és azok tiszteletteljes, alázatos elkészítésén alapul, ami a turisták és a helyiek körében is népszerűvé teszi.

Az első tíz helyezett között szerepel még a Diverxo Madridból, a Maido Limából, az Atomix New Yorkból, a Quintonil Mexikóvárosból, az Alchemist Koppenhágából, a Gaggan Anand Bangkokból és a Don Julio Buenos Airesből.

A lista további részletei a következők:

  1. Diverxo (Madrid, Spanyolország)
  2. Maido (Lima, Peru)
  3. Atomix (New York, Amerikai Egyesült Államok)
  4. Quintonil (Mexikóváros, Mexikó)
  5. Alchemist (Koppenhága, Dánia)
  6. Gaggan Anand (Bangkok, Thaiföld)
  7. Don Julio (Buenos Aires, Argentína) ...és így tovább egészen az ötvenedik helyezettig.

A teljes lista megtekinthető a New York Post cikkében.