A világ legjobb éttermei 2024-ben
A 2024-es év legjobb éttermeinek listája rengeteg európai vendéglőt sorakoztat fel, de sajnos egy magyarországi étterem sem került be a top 50-be. Az élmezőnyben több olyan hely is található, amelyeket egy hosszú hétvége alkalmával akár ki is próbálhatunk.
A világ legjobb éttermeinek listáján a klasszikus kedvencek mellett az újonnan nyílt éttermek is egyre nagyobb figyelmet kapnak. A barcelonai Disfrutar, mely a tavalyi második helyezés után idén az első helyre került, egyben Európa legjobb éttermének címét is elnyerte. A Disfrutar vendégei két 30 fogásos menü közül választhatnak, amelyek a mediterrán konyha modern interpretációját tükrözik, mint például a kaviárral töltött Panchino fánk vagy a fagyasztott gazpacho szendvics. Az éttermet Oriol Castro, Eduard Xatruch és Mateu Casanas séfek vezetik, akik az étterem 10 éves fennállását ünnepelték idén.
Spanyolország összességében a lista egyik legnagyobb nyertese, hiszen összesen hat spanyol étterem került be a legjobbak közé. Az Asador Etxebarri, amely Atxondo városában található, a második helyen végzett.
A harmadik helyet a párizsi Table by Bruno Verjus szerezte meg, amelyet a Michelin-csillagos séf, Bruno Verjus vezet. Az étterem filozófiája a legjobb alapanyagok kiválasztásán és azok tiszteletteljes, alázatos elkészítésén alapul, ami a turisták és a helyiek körében is népszerűvé teszi.
Az első tíz helyezett között szerepel még a Diverxo Madridból, a Maido Limából, az Atomix New Yorkból, a Quintonil Mexikóvárosból, az Alchemist Koppenhágából, a Gaggan Anand Bangkokból és a Don Julio Buenos Airesből.
A lista további részletei a következők:
- Diverxo (Madrid, Spanyolország)
- Maido (Lima, Peru)
- Atomix (New York, Amerikai Egyesült Államok)
- Quintonil (Mexikóváros, Mexikó)
- Alchemist (Koppenhága, Dánia)
- Gaggan Anand (Bangkok, Thaiföld)
- Don Julio (Buenos Aires, Argentína) ...és így tovább egészen az ötvenedik helyezettig.
A teljes lista megtekinthető a New York Post cikkében.