Gyászol a filmvilág: Elhunyt Philippe Leroy

Életének 93. évében távozott az élők sorából Philippe Leroy, akit a magyar közönség leginkább a Sandokan című sorozatból ismerhet.

Philippe Leroy, a francia színészet egyik meghatározó alakja, június első napján hunyta le a szemét örökre Rómában. Leroy nemcsak a Sandokan sorozatban szerzett hírnevet, hanem olyan alkotásokban is feltűnt, mint a T.I.R. és a Legyetek jók, ha tudtok. A Sandokanban alakított Yanez kapitány karaktere révén vált Kabir Bedi legjobb barátjává a vásznon.

A színész hat évtizedes pályafutása során több mint 190 filmben és tévéműsorban szerepelt, és olyan legendás olasz színészekkel dolgozott együtt, mint Bud Spencer és Terence Hill. Leroy nemcsak a színpadon és a filmvásznon, hanem a való életben is kalandos életet élt: a Francia Idegenlégió ejtőernyős tisztjeként is szolgált.

Személyes élete is mozgalmas volt, három házasságot kötött, és ezekből a kapcsolatokból négy gyermek született. Lánya, Philippine Leroy-Beaulieu szintén a színészi pályát választotta, ezzel folytatva édesapja örökségét. Philippe Leroy emléke és munkássága a filmrajongók szívében tovább él.