Dobrev Klára: Nem akarunk másodrendű európai polgárok lenni

Dobrev Klára szerint Magyarország számára a valódi veszély nem az erősebb Európai Unió, hanem az, hogy kimaradunk belőle.

Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listájának vezetője szerint a jobboldali pártok egyetértenek abban, hogy az EU-t, mint külső hatalmat kell kezelni, amely ráerőlteti akaratát Magyarországra, és ezért harcolni kell a szuverenitásért. Azonban ő úgy látja, hogy Európa elkerülhetetlenül halad az Európai Egyesült Államok felé, és Magyarország kockáztatja, hogy kimarad ebből a folyamatból.

Dobrev hangsúlyozza, hogy Európában a Néppárttól a Szocialisták és Demokratákon át a zöldekig bezárólag elsöprő többség támogatja az erős, szociális Európát. Úgy véli, hogy a közös pénznem bevezetése, az Európai Ügyészség felállítása, a közös vakcinabeszerzés és a közös európai hitelfelvétel mind az integráció felé mutatnak.

A politikus szerint Magyarország számára a legnagyobb veszélyt az jelenti, ha kimarad az EU erősödő integrációjából. A magyarok jelenleg nem érezhetik magukat teljes értékű európai polgároknak, amikor a fizetésüket, nyugdíjukat kapják, vagy amikor egészségügyi, oktatási intézményekbe lépnek. Dobrev szerint Magyarország lemarad a környező országok mögött, és az EU második legrosszabb fizetéseit és nyugdíjait kapják a magyarok.

Dobrev Klára szerint a jobboldal szuverenitásharca Magyarországnak csak lecsúszást és nehéz megélhetést hozott, miközben a korrupt politikusok luxuséletet élnek. Úgy véli, hogy egy erős Európai Unió véget vetne ennek a helyzetnek, és lehetőséget adna Magyarországnak, hogy teljes jogú európai polgárokká váljon.

Végezetül Dobrev arra kéri az embereket, hogy a vasárnapi szavazáson támogassák a DK-MSZP-Párbeszéd közös listáját, hogy Magyarország képviselői egyértelművé tegyék: a magyarok ott akarnak lenni az Európai Egyesült Államokban, és nem akarnak másodrendű európai polgárok lenni.